Belediye İşçilerinden 'Sürgün' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Belediye İşçilerinden 'Sürgün' Eylemi

Belediye İşçilerinden \'Sürgün\' Eylemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından uzak ilçelere görevlendirilen işçiler, belediye binasına 'sürgün' dilekçesi vermek istedi.

15.05.2015 14:02

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından uzak ilçelere görevlendirilen işçiler, belediye binasına 'sürgün' dilekçesi vermek istedi. Belediye önüne kadar yürüyen işçilere barikat kuran güvenlik görevlileri ve polis izin vermedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel seçimlerin ardından uzak ilçelere görevlendirilen işçiler, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, 'Sürgün insanlık suçudur', 'Sürgünler bizi yıldıramaz' slogan attı. Sendika temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş, belediye binasının önünde sonlandı.

Çevik Kuvvet Polisi ve güvenlik görevlileri tarafından kurulan barikatın açılmasını isteyen işçiler, yaklaşık 45 dakika boyunca cevap almayı bekledi. Barikatın açılmaması üzerine belediye binasına giremeyen işçiler, imzaladıkları dilekçelerini barikatın diğer yanına fırlattı.

Barikatın insanlık onuruna bir hakaret olduğunu belirten Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, "İnsanlara bu ızdırabı çektirenlerin bu işkenceleri yaptıranların sonunu görmek için 2 gün önce 12 Eylül'deki faşist paşanın cenaze törenine şöyle bir bakmalarını hatırlatıyorum. Bu baskıya karşı mücadele devam edecektir. Sayın belediye başkanını bu insanlık dışı tavrından dolayı kınıyorum" diye konuştu.

Grup sloganların ardından dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye İşçilerinden 'Sürgün' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement