Bes Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu: Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 Yurt Müdürünü Sınavsız Atadı - Son Dakika
Güncel

Bes Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu: Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 Yurt Müdürünü Sınavsız Atadı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 yurt müdürünü sınavsız atadı. Biz, bu işin peşini bırakmayacağız. Mutlaka bu usulsüz atamaların önüne geçecek şekilde gerek yargıda gerek alanlarda arkadaşlarımızın haklarını koruyacak ve savunacağız” dedi.

03.03.2023 12:43  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 yurt müdürünü sınavsız atadı. Biz, bu işin peşini bırakmayacağız. Mutlaka bu usulsüz atamaların önüne geçecek şekilde gerek yargıda gerek alanlarda arkadaşlarımızın haklarını koruyacak ve savunacağız" dedi.

BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, bugün yaptığı açıklamada, 193 kişinin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara sınavsız, müdür olarak atandığını açıkladı. Berdicioğlu, şunları söyledi:

"Sınavlardaki mülakat uygulamalarına karşı yürüttüğümüz mücadele ortada dururken en son yaşadığımız olay, 'pes' dedirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 yurt müdürünü sınavsız atadı. 2018 yılında bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı, bakanlığın ve bu kurumun teşkilatlanmasıyla ilgili. Daha sonra da 20 Ekim 2019 yılında da Gençlik ve Spor Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yayınlandı. Yönetmeliğin beşinci maddesinde görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar açıklanırken yurt müdürü de bu kadrolardan sayıldı. Bunun üzerine, 2019 ve 2020 yıllarında sınavlar yapıldı. Bu yapılan sınavlarla halen açıkta bulunan kadrolara neden atama yapılmadı? Madem böyle yapacaktınız, neden bu sınavlara ülkenin birçok yerinden insanlar evini ve yurdunu bırakarak geldiler; onca para harcandı, kurum tarafından bu paralar karşılandı ve bir kurum zararına neden olundu? Biz, bu işin peşini bırakmayacağız.

Canını dişine takıp sınavlara hazırlanan ve devlet memurluğuna girerken 657'de yer alan kariyer planlamasına göre kendisine yol haritası çizen değerli kamu emekçisinin, Gençlik ve Spor çalışanının haklarının yendiğini düşünmüyor musunuz? Biz, bu işin peşini bırakmayacağız. Mutlaka bu usulsüz atamaların önüne geçecek şekilde gerek yargıda gerek alanlarda arkadaşlarımızın haklarını koruyacak ve savunacağız."

Bes Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu: Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 Yurt Müdürünü Sınavsız Atadı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bes Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu: Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 190 Yurt Müdürünü Sınavsız Atadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement