Best Fm'in Yayını Ses Getirdi - Son Dakika
Güncel

Best Fm'in Yayını Ses Getirdi

Best Fm\'in Yayını Ses Getirdi

Elektrik sayaçları ücretsiz değiştirilecek!.

28.01.2013 17:01

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Best FM'in yayını sonrası tüm Türkiye'nin tepkisini çeken konu hakkında adım attı… İşte kararın ayrıntıları!

Best FM'de Haber Müdürü Tufan Yakar ve sevilen radyocu Cem Arslan'ın sunduğu "Konuşan Türkiye" programı, abonelerin faturalarına yansıtılan "elektrik sayaçlarının değişim ücretini" geçtiğimiz hafta masaya yatırdı. Programda, elektrik dağıtım şirketlerinin "10 yılı aşmış elektrik sayaçlarının değişim ve bakım masraflarının 52,2 TL olarak abonelere neden yansıtıldığı" soruldu. "Bu masrafların elektrik dağıtım şirketleri tarafından karşılanması gerektiği" vurgulanan yayın sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyon'da düzenlenen Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği toplantısında konu hakkında vatandaşa güzel bir haber verdi. Buna göre Türkiye'de henüz elektronik olmayan yaklaşık 26 milyon eski tip sayaç "ücretsiz" olarak aşama aşama yenisiyle değiştirilecek.

ELEKTRİKTE ÜÇ KARAR

Türkiye'de 34 milyonu aşkın sayaç var. Bunların yaklaşık 8 milyonu hâlihazırda zaten elektronik sisteme geçmiş durumda. 2014 yılından itibaren ise elektrik aboneleri için şu üç önemli karar geçerli olacak:

1) Dağıtım şirketleri yeni abone olacakların sayaçlarını ücretsiz olarak takacak.

2) 10 yıllık tüketim ömrünü dolduran sayaçlar, karşılığında herhangi bir bedel talep edilmeden 10 yıl boyunca aşama aşama yeni sayaçlarla değiştirilecek.

3) Bozulan sayaçların değiştirilmesi gerektiğinde, sayaçların mülkiyetine sahip olacak olan dağıtım şirketleri yine ücretsiz olarak değiştirecek.

VATANDAŞIN DAHA ÖNCE ÖDEDİĞİ ÜCRETLER NE OLACAK?

Konuşan Türkiye'de müjdesi verilen elektrik sayaçları hakkında başka bir ayrıntıya daha dikkat çekildi. "Atılan adımın vatandaş açısından güzel olduğu ancak bundan önce kesilen ücretlerin de bir şekilde ödenmesi gerektiği" vurgulandı.

Son iki yılda abonelere yansıtılan tutarın yaklaşık 102 milyon lira olduğu belirtilirken bakanlığın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Best Fm'in Yayını Ses Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement