Beyin Ölümü Gerçekleşen Emine Balkış, Organlarıyla Hayat Verdi - Son Dakika
Güncel

Beyin Ölümü Gerçekleşen Emine Balkış, Organlarıyla Hayat Verdi

Beyin Ölümü Gerçekleşen Emine Balkış, Organlarıyla Hayat Verdi

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen 53 yaşındaki Emine Balkış'ın bağışlanan organları, 5 kişiye umut ışığı oldu.

03.08.2016 17:43

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen 53 yaşındaki Emine Balkış'ın bağışlanan organları, 5 kişiye umut ışığı oldu.

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Emine Balkış'ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile bu öneriyi kabul edince organ bağış merkezi ile irtibata geçilerek uygun hastalar bulundu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen ekip, Nevşehir Devlet Hastanesi ameliyathanesinde Balkış'ın organları alındı.

Karaciğeri Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, sağ böbreği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine, sol böbreği Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, korneaları ise iki ayrı kişiye nakledilmek üzere Ankara Kornea Bankası'na ulaştırılmak üzere Ankara'ya gönderildi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, "Organ bağışı yapan Balkış ailesine de teşekkür ediyor, aynı zamanda başsağlığı diliyorum" dedi.

- Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyin Ölümü Gerçekleşen Emine Balkış, Organlarıyla Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement