Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Basınla Buluşma Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Basınla Buluşma Toplantısı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi\'nde Basınla Buluşma Toplantısı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen Basınla Buluşma Kahvaltısı'na, yerel ve ulusal medyadan çok sayıda basın mensubu katıldı.

13.07.2012 10:26

Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen Basınla Buluşma Kahvaltısı'na, yerel ve ulusal medyadan çok sayıda basın mensubu katıldı.

Üniversitenin asırlık ağaçlarla süslü bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltıda, akademisyenler ve basın mensupları sohbet etti.

Üniversitenin kurumsal iletişim direktörlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Basınla Buluşma Kahvaltısı'nda bir konuşma yapan Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, "Üniversitemizde sadece mesleki eğitimi olan değil, insani değerleri de olan uzmanlar yetiştiriyoruz. Yıllar önce, Bezmialem Valide Sultan'ın hayırlı rüyasıyla çıkılmış olan bu yolda, en son teknolojileri kullanarak hem mesleki hem de insani değerleri olan bilim insanları yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Akça'dan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel, 3 ana unsur olan "sevgi, kalite ve başarı"yı göz önünde bulundurarak eğitim ve hizmet verdiklerini ifade ederek, "Bu sene üçüncü dönem öğrencilerini alacak olan üniversitemiz, 384 öğretim görevlisiyle hizmet verip yurt dışında pek çok saygın üniversite ile koordine çalışmalar sürdürmekte. Amerika'nın Ohio eyaletinde faaliyet gösteren sağlık devi Cleveland Clinic'le öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programlarımız mevcut. Başarılı öğrencilerimizi burslarla ödüllendiriyor ve akademik yayın ve araştırmalara çok önem veriyoruz" dedi.

Prof. Dr. Adnan Yüksel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yıl 1843. Her şey hayırsever bir sultanın rüyasıyla başladı. Osmanlı hanedanı II. Mahmut'un eşi ve padişah Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, 'İncelikler Medeniyeti'nde bir şaheser daha yükselecektir; Bezmialem Gureba-i Müslimin Hastanesi. Hastane, asırlar boyu milyonlarca yoksul ve hasta insana hizmet verecektir. Hastane, daima en son tıbbi gelişmeleri uygulanması şartıyla vakfedilecektir. ve yıl 2010. Bezmalem'in rüyasının peşinde olan bilim adamları ve mütevelli heyeti, kar amacı gütmeyen bir sağlık üniversitesi kurmayı hedefledi. Bezmialem Valide Sultan'ın miras bıraktığı değerler yapılanma sürecinin temel taşı oldu. Aradan yaklaşık iki asır geçti ve Bezmialem, çağın en ileri teknolojik sistemleriyle donatılmış bir hastaneye, alanında en iyi bilim adamlarından oluşan eğitim kadrosuna sahip sağlık alanında tematik bir üniversiteye dönüştü. Günümüzde Bezmialem Vakıf Üniversitesi ileri tıp teknolojisi ile donatılmış

hastanesiyle insanlara sağlık hizmeti verirken, insanlığa hizmet edecek tıp doktorları da yetiştirmeye başladı."

"ÜNİVERSİTEYLE BİRLİKTE KÖKLÜ DEĞİŞİM"

Üniversitenin kurulmasının hastane için bir dönüm noktası olduğunu ve kurumun köklü bir değişime uğradığını anlatan Yüksel, "2010 yılında kurulan Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Türkiye'nin sağlık alanında tematik ilk vakıf üniversitesi oldu. Üniversite, eğitim hayatına İstanbul'un kalbinde, tarihi yarımadanın merkezi Aksaray/Fatih'te yaklaşık 100 bin metrekarelik alana kurulu kampüsünde; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri (Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji Bölümleri) Sağlık Meslek Yüksekokulu, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi ve Sağlık Bilimleri ve Adli Bilimler Enstitüleri ile başladı. Dünyada referans kabul edilen bir eğitim kurumu oluşturmak için kollar sıvandı. Dünyanın en itibarlı üniversitelerinden tersine beyin göçü gerçekleştirilerek bilimsel anlamda saygınlık kazanmış kaliteli hocalar ve ülkemizin önde gelen akademisyenleri bir araya getirildi. Öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her türlü ekipman, çağın gereklerine uygun olarak tesis edildi. Ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve saygınlık kazanmış 384 öğretim elemanıyla eğitim veren Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde 2 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşüyor. Dünya ortalamasının da üzerinde olan bu rakam, eğitimde kaliteyi artıran faktörlerin başında geliyor" diye konuştu.

"DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİYLE İŞ BİRLİĞİ"

Ülkeye katma değer oluşturabilecek genç araştırmacılar, akademisyenler ve uluslararası donanımda öğrenci yetiştirmek amacıyla dünyanın en iyi üniversiteleriyle iş birliğine gidildiğini anlatan Yüksel, "Amerika'nın Ohio eyaletinde faaliyet gösteren sağlık devi Cleveland Clinic, dünyanın en köklü sağlık kuruluşlarından South Caroline Üniversitesi ve Almanya'dan Aachaen Üniversitesi ile akademik iş birliği yapılarak öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gibi oldukça kapsamlı bir bilgi alışverişini içerecek şekilde anlaşmalar imzalandı" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili bilgi veren Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımı tamamlanan Diş Hekimliği Fakültesi Kliniği'nde bulunan cerrahi ameliyathane, lazer uygulama kliniği, eğitim alanları, ortodonti kliniği, genel diş hekimliği kliniği, pedodonti kliniği ve muayene kliniğini içeren toplam 34 dental üniteli cihaz parkuru son teknoloji olanakları ile donatılan klinikte teoride öğrendiklerini klinik ortamda uygulama şansı bulan öğrenciler, tam donanımlı ve yeterli deneyime sahip olarak mezun olacak."

Tıbbın gelişimine de yarar sağlayacak araştırmalar yapmak, bilimsel eserler ve yayınlar ortaya koymak maksadıyla Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nin de kurulduğunu belirten Yüksel, "Bilim insanlarına her türlü teknik, bilimsel ve gerektiğinde maddi desteği sağlayacak imkanlarla oluşturulan birim, tıp literatürüne girecek patentli bilimsel eserler üretme hedefini taşıyor. Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi'miz, deneyimli çalışanları, modern donanımlı laboratuvarları, deney hayvanları üretim birimleri, makale tarama merkezi ve konferans salonu ile üniversite içinden veya dışından ve farklı disiplinlerden çok sayıda araştırmacıya ideal çalışma ortamı sağlamakta ve ülkemizde yapılan araştırmaların uluslararası düzeyde bilimsel yayınlara dönüşmesine öncülük etmektedir" açıklamasını yaptı.

"ETKİN YAPILANMANIN MEYVELERİ ALINIYOR"

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin bu etkin yapılanmanın ilk meyvelerini almakta gecikmediğini de sözlerine ekleyen Yüksel, açıklamasına şöyle devam etti:

"Üniversite daha ilk senesinde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında, Türkiye'deki pek çok üniversiteyi geride bırakarak Bezmialem patentli yayında 1,74 rakamına ulaştı. Üniversitenin radyoloji merkezi, Avrupa'da Türkiye'den eğitim veren 2 üniversiteden biri olarak onaylandı. Baştan aşağı yenilenerek günde 5 bin hastaya ayakta; 623 yatağı (103'ü yoğun bakım) ve 23 ameliyathanesi ile ayda 40 bin hastaya ameliyat hizmeti veren Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen uygulamalarla tıp alanında birçok öncü yeniliklere imza atılıyor. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda hastanın göğüs kafesi açılmadan yapılan kalp kapağı ameliyatı ile hastalar 2 günde taburcu olmakta, ayrıca 5 adet tansiyon ilacına rağmen tedavi edilemeyen yüksek tansiyon hastası, ilk kez uygulanan "böbrek sinir renevasyonu" yöntemi ile ilaçsız yaşama devam etmektedir. Gastroenteroloji Bilim Dalı'nda ameliyatsız reflü operasyonu, nöroloji anabilim dalında çocuklarda en küçük yaşta nöbeti durmayan epilepsi (sara)

hastalarında 'vagalstimülatör'

yöntemi ile nöbetin azalması operasyonu, Üroloji Ana Bilim Dalı'nda ameliyatla ya da ultra sonla çıkarılamayan böbrek taşlarının Mikro PNL sistemi ile tedavisi, Radyoloji Ana Bilim Dalı'nda mikrodalgalarla kanserli tümörlerin tedavisi, Parkinson hastalığının teşhisinde kullanılan koku testleri, ABD'den sonra Türkiye'de ilk kez Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda gerçekleşti. Türkiye'nin en büyük ve donanımlı çocuk yoğun bakıma sahip hastanede, özellikli ventilasyon yöntemleri 'high frequency oscillatory ventilation, neurally adjusted ventilatory asist' ve otoimmun hastalıklarda törapötik plazma değişimi, akut hipoksemik solunum yetersizliğinde ilk kez extracorporeal membrane oxygenation (ECMO) yöntemlerinin Türkiye'deki ilk uygulamalarının ve her türlü invazif girişimlerin rutin olarak yapıldığı ünite, İstanbul'da çocuk travma hastası kabul edilen tek çocuk yoğun bakım ünitesi konumundadır. Günümüzde sağlık bilimleri alanına odaklanarak tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri (hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, odyoloji) fakülte ve bölümleriyle çağımızın gerekleri ile donanımlı, etik değerlere saygılı, üretkenliği ile ülkesine ve yaşadığı topluma katkıda bulunacak, ülkemizin farlılıklarına ve değerlerine saygılı,

uluslararası donanımda en üstün hizmeti insana sunacak bireyler yetiştirmek en büyük ideali ile yarınların temelini atan Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Valide Sultan'ın rüyasını gerçekleştiriyor."

Yüksel, kahvaltı ve sohbetin ardından basın mensuplarına Bezmialem Valide Sultan'ın mührünün olduğu hediyeler takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Basınla Buluşma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement