Bilgievleri'nde Münazara Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Bilgievleri'nde Münazara Etkinliği

Bilgievleri\'nde Münazara Etkinliği

Dilovası Mimar Sinan Bilgievi'nde öğrenciler arasında 'Yazı ve Sözün Etkisi' başlıklı münazara yarışması yapıldı.

23.02.2013 13:00

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgievlerinde öğrenciler arasında çeşitli konularda münazaralar düzenlenmeye devam ediliyor. Son olarak Dilovası Mimar Sinan Bilgievi'nde gerçekleştirilen münazarada, öğrencilerin tez üretme ve çürütme, duygularını doğru bir şekilde ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlik, öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

"YAZI MI? SÖZ MÜ?"

Bilgievlerinde faaliyet gösteren Değerler Kulübü etkinlikleri kapsamında, bu hafta "Yazı ve Sözün Etkisi" konusu işlendi. İlköğretim 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında yapılan münazara programında "Yazı daha etkilidir", "Söz daha etkilidir" konulu tezler tartışıldı. Münazaranın açılış konuşmasını yapan Jüri Başkanı Bilgi Evi Sorumlusu Erkan Arslan, münazaranın hangi amaçla yapıldığı ve nasıl olması gerektiğini içeren bilgiler vererek, öğrencilere başarılar dileyerek münazarayı başlattı.

KOÇLARI YÖNLENDİRDİ

'Söz daha etkilidir' tezini savunan grup Mimar Sinan Bilgievi öğrencilerinden Emine Telli, Kemal Güleser, Hakan Kuşat, İsmail Telli, Pelin Şafek ve koçluklarını yapan Kütüphane sorumlusu Abdullah Gökoğlan yer aldı. ''Yazı daha etkilidir" tezini savunan grupta ise Eda Telli, Dirensu Topçu, Muhammed Paçul, Mücahit Balay, Zehra Bora ve koçluklarını yapan Türkçe Öğretmeni Gülşen Yarar yer aldı. Koçlarının yönlendirmeleriyle Bilgievi öğrencileri bilgilerini birbirleriyle paylaşarak münazara yaptılar.

MÜNAKAŞA İLE MÜNAZARA ARASINDAKİ FARK

Jüri Başkanı ve Bilgievi Sorumlusu Erkan Arslan, gerçekleştirilen etkinliğin öğrenciler üzerindeki olumlu yansımalarına dikkat çekti. Öğrencilerin münazara ile münakaşa arasındaki farkı anladıklarını ifade eden Arslan, "Bu etkinlikte öğrencilerimizin ortaya koyduğu performansı görülmeye değerdi. Kendilerinden beklenenin üzerinde bir başarı sergilediler. Bu konuda büyük çaba gösteren bütün öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi. Münazara sonunda, jüri üyeleri her iki gruptaki öğrencilerin öz güvenlerini kazanma noktasında başarılı olduklarını söylediler.

DEĞERLENDİRMEK ZOR OLDU

Münazara etkinliğine çok sayıda öğrencinin yanı sıra Bilgevi koordinatörlerinden Bahadır Bedir, Kemal Ceylan ve Sezai Karakoç, Bilgievi yöneticisi Ferdi Dursun katıldı. Birbirinden iddialı örneklerle savunma yapan grup üyeleri, tezlerini başarıyla savundular. Mimar Sinan Bilgi Evi öğretmenleri ve Bilgievi koordinatörlerinden oluşan jüri münazarayı: "Konuya hâkimiyet, vurgu ve tonlama ile Türkçe'yi doğru kullanma, örneklerle ikna yeteneği, beden dilini ve zamanı doğru kullanma gibi başlıklar altında değerlendirdi. ''Yazı daha etkilidir" grubu münazaranın galibi olarak belirlendi. Münazaraya katılan her iki gruba öğretmenleri tarafından hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgievleri'nde Münazara Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement