Bir Babanın En Acı Koşusu - Son Dakika
Güncel

Bir Babanın En Acı Koşusu

Bir Babanın En Acı Koşusu

Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde infaz koruma memuru olarak görev yapan lisanslı atlet İlhan Koç, 2 yıl önce trafik kazasında kaybettiği atlet oğlunun acısını, onun adına düzenlediği koşuyla hafifletmeye çalışıyor.

18.06.2013 11:28

- Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde infaz koruma memuru

olarak görev yapan lisanslı atlet İlhan Koç, 2 yıl önce trafik kazasında kaybettiği

atlet oğlunun acısını, onun adına düzenlediği koşuyla hafifletmeye çalışıyor

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketi Sivas'ta ortaokula giderken koşuda okul birincisi olduğunu belirterek, 12 yaşında başladığı koşuyu bir daha bırakmadığını söyledi.

Kıtalararası Avrasya Maratonu dahil birçok müsabakaya katıldığını ifade eden Koç, 41 yıldır atletizmle uğraştığını ve farklı kategorilerde düzenlenen koşularda 8 Türkiye birinciliği elde ettiğini aktardı.

Koşmanın kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu dile getiren Koç, çocuklarının da bu sporla ilgilendiğini kaydetti. Sivas Özdemirspor'un lisanslı atleti oğlu Yunus Emre'nin 9 Haziran 2011'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından koşunun hayatında daha anlamlı hale geldiğini vurgulayan Koç, oğlunun anısına 2 yıldır yol koşusu düzenlendiğini belirtti.

İlhan koç, anma koşusunun oğlu Yunus Emre'nin acısını dindirmesine bir nebze de olsa yardımcı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Koşmak benim için ekmek-su gibi. Koşunca kendimi iyi hissediyorum. Oğlumun yokluğunu da koşarak bir nebze olsun unutmaya çalışıyorum. Bu çok mümkün olmuyor ama en azından biraz rahatlıyorum. Yunus Emre'yi anma koşularını ölene kadar sürdüreceğim. 7 çocuğuma da vasiyet ettim, benden sonra onlar da kardeşlerinin ismini yaşatacak. Ancak bu koşuları düzenlerken çok büyük maddi sıkıntılar çekiyorum. Koşuya katılan sporcuların tişört ve yiyeceklerini ben karşılıyorum. Bu da önemli bir ekonomik güç gerektiriyor. İlk yıl birikimim vardı. Bu yıl ise sponsorlardan ümitliydim. Ancak istediğim desteği bulamadım. Bankadan 15 bin lira kredi çekerek koşuyu organize ettim."

Oğlu adına düzenlediği anma koşularında çok duygulandığını anlatan Koç, "Diğer yarışmacıları oğlum gibi görüyorum. Onların hepsinde Yunus Emre'yi görüyorum. Onlarla birlikte ben de koşuyorum. Yanımda oğlumun koştuğu hissine kapılıyorum. O yüzden bu koşuyu ölene kadar devam ettirmek için var gücümle çalışacağım" diye konuştu.

Yılın 12 ayı yağmur çamur demeden koştuğunu, birçok organizasyona katıldığını belirten Koç, haftada en az 200 kilometre koştuğunu söyledi. Koç, son olarak İznik'te düzenlenen dağ maratonunda 80 kilometrelik parkuru masterler kategorisinde üçüncülükle tamamladığını sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Babanın En Acı Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement