Bir Grup Aydından Ortak Çağrı: Halkın İradesine Saygı Gösterin - Son Dakika
Güncel

Bir Grup Aydından Ortak Çağrı: Halkın İradesine Saygı Gösterin

Bir Grup Aydından Ortak Çağrı: Halkın İradesine Saygı Gösterin

YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle ve tutuklu vekillerin durumuna ilişkin bir grup akademisyen, şair ve yazar imza kampanyası başlattı.

30.06.2011 16:12

YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle ve tutuklu vekillerin durumuna ilişkin bir grup akademisyen, şair ve yazar imza kampanyası başlattı. 600'ü aşkın imza toplayan aydınlar, cezaevinde bulunan milletvekillerinin serbest bırakılmasını istedi.

Yapılan toplantıda açıklama yapan Banu Kavaklı Birdal:

"78 bin oy alarak seçilen Hatip Dicle'nin YSK müdahalesi ile milletvekilliğinin düşürülmesi ve seçilmiş milletvekillerinin cezaevinde tutulmaya devam edilmesi, Türkiye'de barış sürecini baltalamakta aynı zamanda Meclis'in halkı gerçekten temsil etme işlevini ortadan kaldırmaktadır. Biz aşağıda imzası bulunanlar halkın iradesine yönelik bu tutuma hemen son verilerek Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin iadesini ve seçilmiş vekillerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

"TOPLUM OLARAK BİZ BUNU ÇÖZECEĞİZ"

Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. İzzettin Önder, " Toplum olarak söylemek gerekirse Türkiye'de gerçekten hukukla, sistemin bir üst yapısı olan yasanın nasıl ayrıştığını, insan haklarına, toplumun bir kesim haklarına ne kadar saygısız davranıldığının gösterilmesi açısından tarihsel bir süreç yaşıyoruz. İnaniyorum ki gerçekten şu anda imza süreci devam etmekle beraber, bu kadar kısa sürede bu kadar çok imzanın toplanması, toplumun herkesiminden önemli bir destek olduğunu gösteriyor. Bu desteğin daha da artacağına inaniyorum, toplum olarak biz bu sorunu çözeceğiz." dedi.

"BİR KRİZ VAR, TASARLANMIŞ BİR HUKUKİ SÜREÇ VAR"

Prof. Dr. Mehmet Türkay toplantıda yaptığı konuşmada: " Başta sade bir vatandaş olarak ardından bir akademisyen olarak, bu duruma karşı durmak bir borçtur. Halkın iradesi bugün olmasada birgün mutlaka tecelli edecektir. Buna yüksek sesle karşı durmamız gerekir" dedi.

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜLMEMESİ İÇİN BASKI SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

Yrd. Doç. Dr. Sezai Temelli ise konuşmasında " Kürt sorununun çözülmemesi için baskı süreci var, yüzde on barajı da bunlardan biri. Buna rağmen sorunun çözümü için üzerimize düşeni fazlasıyla yapabilecek kararlılığa sahibiz. Bu baskı sürecinin artık çok iyi anlaşılması gerekmektedir. Hatip Dicle ve KCK davasından tutuklu bulunanların bir an önce siyasi hayatlarına kavuşmalarını talep ediyoruz. Bu imza kampanyasınında buna katkı vereceğini umuyorum. " dedi.

Yazar Aydın Çubukçu toplantıda söz alarak " Bizim ahlak ve vicdanımızla oynamayın" diye konuştu. Şair Gülsüm Cengiz ise " AKP bir ilki gerçekleştirdi. Halkın oylarını çalmayı başardı. Hatip Dicle ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Grup Aydından Ortak Çağrı: Halkın İradesine Saygı Gösterin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement