Bir Yılda 65 Bin 500 Ünite Kan Toplandı - Son Dakika
Güncel

Bir Yılda 65 Bin 500 Ünite Kan Toplandı

Bir Yılda 65 Bin 500 Ünite Kan Toplandı

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, bölgede yıllık 66 bin ünite civarında kana ihtiyaç duyulduğunu ve buna bağlı olarak geçen yıl 67 bin 500 ünite kan topladıklarını söyledi.

12.06.2014 15:44

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, bölgede yıllık 66 bin ünite civarında kana ihtiyaç duyulduğunu ve buna bağlı olarak geçen yıl 67 bin 500 ünite kan topladıklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın gönüllü kan bağışçıları ile kana ihtiyacı olanların arasında bir köprü vazifesinde olduğunu belirten Dr. Erkan Ergen, vatandaşların kan bağışı yapma konusunda duyarlı davrandıklarını ifade etti. Toplanan kanların hastalara ulaştırılması sürecinden bahseden Dr. Ergen, "Toplanan kanlar bölge kan merkezimize gelerek bileşenlerine ayrılıyor. Alınan kanlarda bir takım testler yapılarak uygun olan kanlar hastalara veriliyor. Biz Batı Anadolu bölgemizde kan bağışı topluyoruz. Yine hazırlanan ürünlerin test sonuçlarından sonra kullanılabilir nitelikte olanlara bölgemizdeki hastaneler 12.00'a kadar online olarak talepte bulunabiliyorlar. Dinar Devlet Hastanesi'nden Simav Devlet Hastanesi'ne, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne (ESOGÜ) kadar herkes sisteme girerek toplu olarak talep ediyor. Biz kanları hazırlayıp araçlarımıza götürüp hastanelerin kan merkezlerine teslim ediyoruz" dedi.

Türk Kızılayı'nın 2005 yılından itibaren, Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında çalışmalarını yürüttüğüne değinen Dr. Ergen, "Vatandaşlarımız artık kan aramak ya da kan bağışçısı aramak gibi sıkıntılardan kurtulmuş oluyor. Belki hasta yakınlarının hastalarına kan verdiklerinden haberleri bile olmuyor. 2005'ten itibaren Türk Kızılayı, Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi ile bunu yapıyor. Her geçen yıl kan bağışı miktarımız artıyor" diye konuştu.

BİR YILDA 65 BİN 500 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Eskişehir'de bulunan bir şubelerinden aylık bin ünite kan bağışı aldıklarından bahseden Dr. Erkan Ergen, bölgede ise yıllık 66 bin ünite civarında ihtiyaç olduğunu kaydetti. 2013 yılında 67 bin 500 ünite kan topladıklarını aktaran Dr. Ergen, 2014 yılının ilk 5 ayının değerlendirmesine göre yıl sonunda 72 bin ünite kan toplayacaklarını tahmin ettiklerini söyledi. Bölgede hastaların ihtiyaç duyduğu kan bileşenlerini tamamen karşılayabilir durumda olduklarını dile getiren Dr. Ergen, şuanda Eskişehir'deki stoklarında bin 500 ünite kan bulunduğunu sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Yılda 65 Bin 500 Ünite Kan Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement