Birkonfed'in Geleneksel İftar Yemeği Tüfenkci'nin Katılımı ile Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Birkonfed'in Geleneksel İftar Yemeği Tüfenkci'nin Katılımı ile Gerçekleşti

Birkonfed\'in Geleneksel İftar Yemeği Tüfenkci\'nin Katılımı ile Gerçekleşti

BİRLEŞTİRİCİ İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla iş ve siyaset dünyası bir araya geldi.

17.06.2017 11:40

BİRLEŞTİRİCİ İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla  iş ve siyaset dünyası bir araya geldi.

Elite World Europe Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, iş adamları, konfederasyon üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ezanın okunmasının ardından dualar edilip oruçlar açıldı.

"BİRKONFED GÜCÜNÜ TABANDAN ALIR"

Ramazan ayının güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni eden BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal,  "Hazırlamış olduğumuz geleneksel iftar yemeğimize hoş geldiniz diyorum. BİRKONFED 2 yıl önce kurulan ruhu amatör vatanını milletini seven milli bir konfederasyon olma yoluna çıkan büyükleriyle istişareler yapan ve bu noktaya gelen 2 yıl gibi kısa bir sürede hem ülkemize hem yurt dışına kendini ispatlayan devletimizin her anında her ortamında bir sivil toplum kuruluşu sorumluluğunu benimseyip bu sorumlulukla bütün faaliyetlerde söz sahibi olmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. BİRKONFED gücünü tabandan alır. Tabandan güçlenen iş dünyasıyla el ele veren ve ülkemize istihdam ortamı hazırlamak, ekonomiye katkı sağlamak ve ülkemizin büyüme hedeflerine yön vermek amaçlı kurulan bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.

"ÜLKEMİZ 15 TEMMUZ GİBİ ZOR BİR SÜRECİ YAŞADI"

Ünsal, "Ülkemiz 15 Temmuz gibi zor bir süreci yaşadı. 15 Temmuz hepimizin çok konuşması gereken bir süreç yakında da inşallah birinci yıl dönümünü anacağız. 15 Temmuz'da vatanımızın birçok yerinde kahraman kardeşimizi şehit verdik. binlerce kardeşimiz gazi oldu hepsinin tek bir derdi vardı vatan ve biz de o süreçten bu sürece meydanlardaydık. Şimdi de ekonominin başındayız ekonomi bakanımızın önderliğinde ve diğer bakanlarımızın çalışmalarıyla. Türkiye'de ekonomi büyüdü yüzde 5 ilerleme sağladık. yani dünya ekonomisi küçülürken Türkiye'nin ekonomisi büyüdü. Bu işin mimarlarına teşekkür ediyorum. Aramıza fitne sokanlar özellikle bizi orta doğundan vurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Katar üzerinden bize saldırmaya kalktılar ve halen oyun oynanmaya devam ediyor. Türkiye kilit bir ülkedir. Biz milli birlik ve beraberliğimizi 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı gösterdik. Şu anda polisimizle askerimizle PKK, PYD ve DAEŞ'e karşı gösteriyoruz. Biz BİRKONFED olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. BU ülkeyi ne kadar geliştirir ne kadar kalkındırsak hep beraber büyürüz" diye konuştu.

"TÜRKİYE EKONOMİK ANLAMDA KATAR'IN YANINDA"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ateş çemberinde olan İslam coğrafyası çok sancılı günler geçiriyor  Yüzyıllardır barışın adresi olan bu coğrafya maalesef acıyla, terörle, kurşunla, bombayla anılıyor. Katarın başına gelenleri görüyorsunuz. Orada da Türkiye ekonomik anlamda Katar'ın yanında. Biz bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da uluslararası düzeyde müşterek ve samimi çabalara destek veriyoruz" dedi.

"14 YILDA TÜRKİYE'Yİ 3 KAT BÜYÜTTÜK VE BÜYÜTMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye geçtiğimiz 14 yılda özellikle ekonomi alanında gerçekten tarihi bir başarı ortaya koyduğunu dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi;

"Genç ve nitelikli iş gücü büyük iş pazarı, disiplinli finans sektörü, gelişmiş altyapısı, rekabetçi özel sektörüyle bölgesinde ve diktasında önemli bir yere gelmiştir. Ekonomimiz son 10 yıl da istikrarlı bir performans sergilemektedir. 2016 yılında yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, hain darbe girişimine rağmen, ekonomik terör saldırılarına rağmen Türkiye 2.9 oranında büyüme göstermiştir. Bu yılın ilk çeyreğinde büyüme oranımız yüzde 5, bu büyüme oranı 2.4 olan Avrupa ortalamasının iki katından bile fazladır. İlk verilere göre yüzde 5 büyüme oranıyla G20 ülkeleri arasında Çin, Hindistan'dan sonra Endonezya ile birlikte Türkiye yüzde 5'lik büyüme yakalama başarısı göstermiştir. Biz 14 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük ve büyütmeye de devam edeceğiz"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birkonfed'in Geleneksel İftar Yemeği Tüfenkci'nin Katılımı ile Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement