Bitlis Karacabey’e İhtisas Organize Tarım Sanayi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Bitlis Karacabey’e İhtisas Organize Tarım Sanayi Kurulacak

Bitlis Karacabey’e İhtisas Organize Tarım Sanayi Kurulacak

Vali Şahabettin Harput Karacabey'e İhtisas Organize Tarım Sanayisinin Kurulması İçin Çalışma Başlattığını Belirtti.

25.02.2011 13:09  Güncelleme: 13:10

2010 Kasım ayının sonlarında Bitlis İl Tarım Müdürlüğünden Bursa İl Tarım Müdürlüğüne atanan Kasım Piral'ı ziyaret eden Vali Şahabettin Harput Karacabey'e İhtisas Organize Tarım sanayisinin kurulması için çalışma başlattığını belirtti.

Vali Yardımcısı Hüseyin Eren'in katıldığı ziyaret sırasında il tarım müdürü ve müdürlük çalışanları ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaşan Vali Harput "Bu makamda niçin oturduğumuzun hep farkında olacağız. Bulunduğumuz yerde niçin oturuyoruz, bu oturuş gayesini ne kadar yerine getiriyoruz. Bursa bir imparatorluk başkenti, bursa bizi biz yapan değerlerin harman olduğu yer. Bursa'da görev yapmak bir şans, bir şeref, bir onur Bursa'da yaşamak ta aynı şekilde. Bunun hakkını vermekte bize düşen görev" dedi.

Sanayinin tarım alanlarında tahribata neden olduğunu belirten Vali Harput "Bursa ile ilgili bir takım projelerim var, Son yıllarda her ne kadar verilerin iyi olmasına rağmen Bursa tarımında belli bir duraklamanın hatta bazı alanlarda yavaşlamanın olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle sanayinin tarım alanlarında yaptığı tahribat ve buna dayalı olarak bazı meyve türlerinde, özellikle Şeftalimiz, Kestanemiz olmak üzere çok ciddi sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Ama biz bu sıkıntıları geçici olarak düşünüyor, yeniden o eski şanlı günlerimize döneceğimize mutlak inanıyoruz"

Dağ bölgeleri için özel çalışma yaptıklarını belirten Vali Harput "Dağ köylerinin ihtiyaç duyduğu, insanların göç etmesini de önlemek ve bulunduğu yerde karnı doyması için bizim çok ciddi çaba sarf etmemiz lazım. Aksi halde o toprakların terk edilmesi vatanın terk edilmesi gibi vebaldir. Kırsal'a ağırlık vereceğiz. Kırsal'ın içerisinde unutulmaya yüz tutmuş olan ipekçiliğimizi yeniden gündeme getirmek zorundayız. Bu üzerinde durduğumuz önemli bir husustur. Köylere gittiğimiz zaman tarımla alakalı vatandaşın yeterince bilgisi olmadığını görüyorum. Bu olmaz vatandaşın bilmesi şart. Teşvik yardımını, toprak desteklemesini bilmesi şart ki uygulayabilsin. O bakımdan vatandaşla biraz daha fazla meşgul olmamız lazım"

Karacabey'e ihtisas organize tarım sanayisinin kurulması için çalışmalar yaptığını belirten Vali Harput "Organik tarım konusunda yeterince iyi değiliz. Organik tarımı gündemimize daha fazla almamız lazım. Karacabey'de ihtisas organize tarım sanayi bölgesini kurmamız lazım. Bu konuda bir çalışmamız var. Bu bölgede hibrit tohum üretilebilir. Bu konuyu gündemimize alalım ve bu konunun üzerine ciddi olarak gidelim. Son zamanlarda insanların sıkça itibar ettiği adeta bütün sanayicilerin bir ayağını tarıma attığı bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzel bir şey, vatandaşda bundan çok memnun. Bunun çok iyi takip edilip desteklenmesi ve üzerinde önemle durulması lazım. Gıda ile alakalı denetim, kontrol ve diğer çalışmalar sizin kontrolünüzde. Özellikle AB sürecinde üreticilerin, imalatçıların, satıcıların sorumlulukları daha fazla artığı için bunların denetlenmesi daha da fazla önem arz ediyor. Bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" şeklinde belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bitlis Karacabey’e İhtisas Organize Tarım Sanayi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement