Bodrum Bu Yıl Festivalin Anlamı Farklı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Bu Yıl Festivalin Anlamı Farklı

Bodrum Bu Yıl Festivalin Anlamı Farklı

Doğuş Grubu ve D-Marin Turgutreis tarafından 24-25 Ağustos ve 27-28 günlerinde düzenlenecek D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin onur konuğu Devlet Sanatçısı Suna Kan olacak.

23.08.2013 16:09

Doğuş Grubu ve D-Marin Turgutreis tarafından 24-25 Ağustos ve 27-28 günlerinde düzenlenecek D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin onur konuğu Devlet Sanatçısı Suna Kan olacak. Yücel Canyaran'ın genel sanat yönetenliğinde gerçekleşecek festivalde günbatımı ve gece konserlerinde sanatseverler ünlü sanatçıları ve orkestraları dinleme imkanı bulacak. 24 Ağustos Cuma günü Bodrum'da 'Bir Diva' isimli açılış konserinde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile sahne alacak dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu'ye tenor Teodor Ilincai eşlik edecek. Festivalin onur konuğu keman sanatçısı Suna Kan da orkestrada yer alacak. KLASİK MÜZİĞİN DİVASI BODRUM'DAN BÜYÜLENDİM

Festival öncesinde, kendisine eşlik edecek ünlü tenor Teodor İlincai ve festivalin sanat danışmanı Yücel Canyaran'la açıklamalarda bulunan Gheorghhiu Dünyanın birçok ülkesinde konserler verdim. Türkiye'de de daha önce bulundum. Ancak açılışını yapacağım festivalin anlamı farklı dedi.

Sanat danışmanı Canyaran da festivalin gelirinin tamamının Tohum Otizm Vakfı ile 180 engelli çocuğuun eğitim gördüğü Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacağını söyledi.

25 Ağustos Pazar günü saat 19.00'da başlayacak günbatımı konserinde klarinette Nusret İspir, kemanda Ebru Karaağaç ve Tangör Ertaş, viyolada Feza Gökmen, viyolonselde Onur Şenler ve kontrabasta Burak Karaağaç'ın yer alacağı Ankara Çağdaş Müzik Topluluğu sahne alacak. Gece konserinde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na kemanı ile Maxim Vengerov eşlik edecek. 27 Ağustos Salı günü günbatımı konserinde Apollon Trio sahne alacak. . Konserde flütte Halit Turgay, viyolada Evrim Baştaş ve arpta Merve Kocabeyler sahne alacak. Gece konserinde uluslararası klasik müzik festivallerinin en gözde topluluklarından biri olan Amsterdam Sinfonietta sahne alacak. 28 Ağustos Çarşamba günkü son günbatımı konserinde 20. Yüzyılın en önemli sopranoları arasında yer alan ve beş yıl önce hayatını kaybeden Leyla Gencer anılacak. Konserde 2012 Leyla Gencer Şan Yarışması 1'incisi Fatma Said ve piyanist Demet Eytemiz sahne alacak. Kapanış konserinde Şef Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Flarmoni Ortestrasıyla birlikte dünya ünlü piyanist Fazıl Say sahne alacak. Orkestraya thereminde Carolina Eyck, neyde Burcu Karadağ ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli eşlik edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Bu Yıl Festivalin Anlamı Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement