Bodrum'da 'Toprak Ana Günleri' - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da 'Toprak Ana Günleri'

Bodrum\'da \'Toprak Ana Günleri\'

Bodrum'da, Slow Food- Yaveş Gari Bodrum Grubu tarafından 3'üncüsü bu yıl düzenlenen 'Toprak Ana Günleri' kapsamında, yerel üretici pazarı gezildi.

09.12.2015 15:53

Bodrum'da, Slow Food- Yaveş Gari Bodrum Grubu tarafından 3'üncüsü bu yıl düzenlenen 'Toprak Ana Günleri' kapsamında, yerel üretici pazarı gezildi.

Fast Food'a karşı başlayan ve birçok ülkede destekcisi bulunan 'Slow Food' oluşumunun Bodrum'da, 'Yaveş Gari Bodrum' sloganı ile çalışmalarını sürdüren destekçileri, yerel üretici pazarını hareketlendirdi. Bodrum Tohum Derneği'nin denetiminde, yerli üretim ve doğal gıda tüketimi imkanı sunulmasını sağlamak amacıyla, tarım ilacı ve kimyasal kullanılmadan, hormonsuz ürünlerin yer aldığı belirtilen üretici pazarında alışveriş yaptı. Yaveş Gari Bodrum üyeleri 7-11 Aralık tarihleri arasında düzenledikleri etkinlik kapsamında Çarşamba günleri kurulan pazara bu hafta vatandaşları da davet ederek pazarın hareketli olmasını sağladı. Yerel tohum ve doğal tarımla üretim yapan ve şartları uygun belirli sayıdaki üreticinin bulunduğu pazara öğretmenleri ile gelen ilkokul öğrencilerde indirimli fiyatlarla alışveriş yaptı.

Yaveş Gari Bodrum Grubu'nun üyesi Eren Artu, "Temel sloganımız adil, temiz ve iyi gıda. İyi derken doğru yöntemlerle, çevreye, insanlara sağlığına zarar vermeden üretilmiş, doğal yöntemlerle üretilmiş gıda. Adil derken hem herkesin erişim hakkının olması hem de tüketici ve üreticinin korunması. Amaçlarımız içerisinde yerel ürünleri ön plana çıkarmak da var. Bütün bunları kapsayan çeşitli etkinliklerimiz oluyor" dedi.

HORMONSUZ ÜRÜN

Toprak Ana Günleri'nin Slow Food hareketinin tüm dünyadaki örgütlenmesi tarafından kutlanan bir etkinlik olduğunu söyleyen Artu "Bugünlerin temel amacı toprağın bereketini, bize verdikleri tekrar hatırlamak ve kutlamak. Bu pazarı Bodrum Tohum Derneği organize ediyor. Amaçları da yerli tohumu korumak ve organik tarım esaslarına dayalı olarak, kimyasal, katkı maddesi, hormon kullanmadan, genetiği ile oynanmış tohumları kullanmadan yerli tohumla iyi tarım yapmak. Buradaki bütün ürünlerin kontrolü yapılıyor. Bu pazarın tanıtımını yapmak ve destek vermeyi programımıza dahil ettik" diye konuştu.

Üretici pazarından alışveriş yapan özel bir hastanede doktor olan Engin Duran "Günümüzde zaten ürünü, üreticiden doğrudan almak gerekiyor. Hem genetiği değiştirilmiş mikroorganizmalar (GDO) tehlikesi olmadan hem de diğer kimyasallardan arınmış bir ürün almak adına bu pazarı tercih ediyorum" dedi.

Yaveş Gari Bodrum Grubu toprak ana günleri kapsamında okullarda seminerler düzenlerken, Cuma günü kurulan pazarda da tarhana çorbası ve peksimet ikram edilecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da 'Toprak Ana Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement