Burdur Altınyayla'da En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur Altınyayla'da En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması Yapıldı

Burdur Altınyayla\'da En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması Yapıldı

Altınyayla'da En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması yapıldıBURDUR'un Altınyayla İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması yapıldı.

30.07.2016 12:06

Altınyayla'da En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması yapıldı

BURDUR'un Altınyayla İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması yapıldı. Etkinlikler kapsamında 12 metrelik mangalda pişirilen mantarlar vatandaşa ikram edildi.

Altınyayla 29'uncu Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 15 üreticiden Burak Aydemir birinci, Durmuş Ali Şimşek ikinci, Köksal Okatan üçüncü oldu.

Altınyayla İlçe Tarım Müdürü Bayram Erkan, ilçede toplam 80 bin metrekare kapalı alanda yılda 400- 500 ton civarında kültür mantarı üretimi yapıldığını belirterek, mantarın pazarlama sıkıntısı olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Serttaş da ilçedeki mantar üreticilerini teşvik etmek amacıyla her yıl geleneksel olarak en iyi mantar yetiştiricisini seçtiklerini kaydederek, ilçe olarak Türkiye'nin kültür mantarı üretiminin yüzde 20'sini karşıladıklarını belirtti.

Etkinlikler kapsamında ilçe meydanında kurulan 12 metrelik mangalda pişirilen yaklaşık 1 ton kültür mantarı katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Altınyayla'da En İyi Mantar Yetiştiricisi Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement