Burdur'da Karikatürler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Karikatürler Yarıştı

Burdur\'da Karikatürler Yarıştı

Burdur'da Ulusal ve Uluslararası Müze- Eski Eser ve İnsan İlişkileri Karikatür Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi.

19.05.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Ulusal ve Uluslararası Müze- Eski Eser ve İnsan İlişkileri Karikatür Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Burdur Müze Müdürlüğü tarafından 1986 yılından bu yana düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Müze- Eski Eser ve İnsan İlişkileri konulu karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Burdur Müzesi bahçesindeki törene Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya ve Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, İl Kültür ve Turizm Müdürü Servet Olpak, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci ile ödül kazanan karikatüristler katıldı.

Burdur'un tarih ve kültür zengini bir il olduğunu söyleyen Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, "Burdur ilimiz ve müzesi de zengin bir koleksiyona sahip. Bu zengin koleksiyonu müzemizde 2006 yılında ziyaretçi ve bilim dünyasının hizmetine sunduk. Gerek yerli gerekse yabancılar tarafından çok ilgi ve beğeni gördü. Ancak müzemiz yeterli değil. Artık müzeler yalnızca eserlerin konulduğu mekanların dışında, restoran, kafe, hediyelik eşya satış ünitesi, canlandırma bölümleri, donanımlı laboratuarları, eğitim alanları ve sanal gösterilerin sunulduğu salonlar olarak planlanıyor. İlimiz de böyle bir müzeye sahip olmayı hak ediyor" dedi.

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen yarışmaya 14'ü yabancı toplam 62 sanatçının 126 eserle müracaat ettiğini aktaran Ekinci, 500 civarındaki sanatçının 2 bin 500 eserinin sergilenmesi için Karikatür Müzesi açılması konusunda çalışma yapılması gerektiğini de kaydetti.

Yarışmada birinciliği Yılmaz Muslu, ikinciliği Halit Kurtulmuş, üçüncülüğü ise Mısır'dan Wesam Khalil kazandı. Yarışmada Mansiyon Ödülü'ne Cemalettin Güzeloğlu, İl Özel İdaresi Özel Ödülü'ne Halit Kurtulmuş, Burdur Belediye Başkanlığı Özel Ödülü'ne Muammer Kotbaş, Plastik Sanat Gönüllüleri Derneği Özel Ödülü'ne Erkan Bulut ve Burdur Doğaltaş ve Mermerciler Derneği Özel Ödülü'ne Murat Sarı layık görüldü. Dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Karikatürler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement