Bursa'da kardeşlerin borç tartışması kanlı bitti: 30 yıl önce aynı kader! - Son Dakika
Güncel

Bursa'da kardeşlerin borç tartışması kanlı bitti: 30 yıl önce aynı kader!

Bursa\'da kardeşlerin borç tartışması kanlı bitti: 30 yıl önce aynı kader!

Bursa'da bir adam, borç meselesi nedeniyle tartıştığı kardeşini öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan adam hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Kardeş cinayetiyle ilgili olarak daha önce de aile içi bir cinayet işlendiği ortaya çıktı.

18.01.2024 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Şaban Kurt (55), borç meselesi yüzünden kardeşi Selami Kurt'u (61) tüfekle vurarak öldürdü. Olay sonrasında Kurt'un babasının da kardeşini 30 yıl önce miras meselesi yüzünden öldürdüğü ortaya çıktı

Geçen yıl eylül ayında Kestel ilçesine bağlı Seymen Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Selami Kurt, iddiaya göre borçları nedeniyle tefeciden para aldı. Kurt, tefeciye borcunu ödemek için kardeşi Şaban Kurt'tan para aldı ancak kardeşine olan borcunu da geri ödemedi.

Kardeşinin kendisini arayarak alacağını istemesinden rahatsız olan Selami Kurt, iddiaya göre, akrabalarına "Şaban benim sinirlerimi bozuyor. Ne yapmak istiyor, anlamıyorum. Onunla konuşmak istiyorum, sorun yaratıyor. Şaban'ı vuracağım" dedi.

TARLADA KARŞILAŞIP AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ

Kardeşi ile tarlada karşılaşan Selami Kurt, aracında bulunan ve domuz avında kullandığı av tüfeği ile Şaban Kurt'a ateş etti. Göğsüne isabet eden 7 saçma ile ağır yaralanan 2 çocuk babası Şaban Kurt, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası muhtarı arayan Selami Kurt, "Kardeşimi öldürdüm. Beni alıp, jandarmaya götür" dedi. Gözaltına alınıp, tutuklanan Selami Kurt'un ifadesinde, "Şaban'ın elinde tüfek vardı. Eğer ben onu vurmasaydım, o beni vuracaktı pişmanım" dediği öğrenildi.

30 YIL ÖNCE DE BABASI KARDEŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlanırken, 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Selami Kurt'un, iddianamede yer verilen ifadesinde, cinayeti öldürülme korkusu nedeniyle işlediğini belirterek, "Kardeşim Şaban Kurt, beni telefonundan arayıp, 15-20 defa öldürmekle tehdit etti. Beni eve çağırdı. Beni aradığı sırada alkollü olduğunu fark ettim. Beni aynı günün akşamı yeniden arayıp, kendime ait olan bahçeye çağırdı ve gittim. Bir süre sonra arabası ile yanıma elinde tüfekle geldiğini gördüm. Tüfeği bana doğrultmamıştı. Fakat doğrultmak üzereyken ben de yanımda bulunan av tüfeğini arabadan çıkardım. Tüfeği, yabani hayvanlar bahçemde bulunan ağaçlara zarar verdiği için tedbir amacı ile taşıyorum. Kardeşim Şaban ile önce tartışmaya başladık. O an tüfekle bana zarar vereceğini düşünerek, tüfeği ateşledim. Pişmanım, amacım kardeşimi öldürmek değildi" dedi.

Öte yandan Kurt kardeşlerin babası Latif Kurt'un 30 yıl önce işitme ve konuşma engelli kardeşi Nurullah Kurt'u, aynı tarlada miras meselesi yüzünden tırpanla başına vurarak öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da kardeşlerin borç tartışması kanlı bitti: 30 yıl önce aynı kader! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement