Başhekim Yardımcısına silahlı saldırı - Son Dakika
Güncel

Başhekim Yardımcısına silahlı saldırı

Bursa'da Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kamuran Çatalkaya, yolda yürürken arkasından gelen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu yaralanan Çatalkaya, saldırganın olay yerinden kaçmasıyla hastaneye kaldırıldı. Şüphelilerden biri tutuklanırken diğeri ev hapsi verildi. Olay, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

02.02.2024 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kamuran Çatalkaya, yolda yürüdüğü sırada silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Yakalanan şüphelilerden Ali Aydın tutuklanırken, K.B.'ye ise ev hapsi verildi.

YARALAYIP ARAÇLA KAÇTI

Dün saat 17.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Beşevler Mahallesi çevresinde yürüyen Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Kamuran Çatalkaya, arkasından gelen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tabancayla açılan ateş sonucu bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanan Çatalkaya, yere düşerken, şüpheli olay yerinde bekleyen otomobille uzaklaştı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Saldırıyı gören vatandaşların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kamuran Çatalkaya'yı Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çevrede güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, saldırganın Ali Aydın olduğunu, olayın ardından K.B.'nin otomobiline binerek uzaklaştığını saptadı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şüphelileri gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerden Ali Aydın'ın ifadesinde, Kamuran Çatalkaya ile aralarında husumet bulunduğunu olayı bu nedenle gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ali Aydın, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanırken, K.B. hakkında ise 'Kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etme' suçundan konutu terk etmeme şartıyla adli kontrol kararı verildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi 31.01.2024 günü ilimiz Nilüfer ilçesinde şüpheliler A.A. ve K.B.?nin müşteki K.Ç.?yi ateşli silahla yaraladığı olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında;

Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince şüpheliler A.A. ve K.B. gözaltına alınmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından şüpheli A.A. 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs', şüpheli K.B. ise 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs Suçuna Yardım Etme' suçlarından Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebi ile sevk edilmiş, Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli A.A. hakkında tutuklama, K.B. hakkında ise konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararı verilmiştir.
Başhekim Yardımcısına silahlı saldırı
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • İsmail Eker: Polis yakalanıyor hakim bırakıyor 21 1 Yanıtla
  • Serkan Basar: olay şöyle gelişti diye düşünüyorum silahla vuran kişinin canı yada yakını bu hekim tarafından çok yakılmış belliki ama her türlü şiddete hayır tabikide 7 11 Yanıtla
    Necati Kaya: Sen müneccimmisin veya dedektifmisin. Doktorun hiç özel hayatı dışarida tanıdığı yokmu Serkan. Çok fazla yorum yaptığından biraz saçmalamaya başladın sanırım. Biraz aralı yorum yapsan yorumların daha yerinde olur . 14 5
  • süleyman hakan gökşen: ne kadar da adil bir karar, yaşasın Türk adaleti... 1 2 Yanıtla

Advertisement