Bursa'da Suruç Gerginliği Dört Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Suruç Gerginliği Dört Kişi Gözaltına Alındı

Bursa\'da Suruç Gerginliği Dört Kişi Gözaltına Alındı

Bursa'da Savaş Karşıtı Platformu, HDP ve CHP il başkanlıkları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını protesto eden grubu çevredeki bazı kişilerin sözlü sataşması gerginliğe neden oldu.

21.07.2015 00:32

Bursa'da Savaş Karşıtı Platformu, HDP ve CHP il başkanlıkları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını protesto eden grubu çevredeki bazı kişilerin sözlü sataşması gerginliğe neden oldu. Açıklama yapan gruptakilerden bazıları işyerlerine zarar verip polise saldırmasıyla çıkan olayda 4 eylemci gözaltına alındı. HDP'li grup, arkadaşlarının serbest bırakılmaları için oturma eylemi yaptığı Fevzi Çakmak caddesini 2 saat trafiğe kapattı.

Savaş Karşıtı Platformu, HDP ve CHP il Başkanlıkları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi saat 18.30 sıralarında Şehreküstü Meydanında toplandı. CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altacı Kayışoğlu ile HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak'ında katıldığı eylem sırasında yapılan basın açıklaması sırasında yoldan bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez Vatan bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek guruba tepki gösterdiler. Bunun üzerine eyleme katılan bazı kişiler, kendilerine tepki gösterenlere ellerinde bulunan flama sopalarıyla saldırdı. Çıkan olaylar esnasında bazı göstericiler tarafından gazetecilerin ise görüntü almaları engellenirken bazı sivil polisler ise göstericiler tarafından darp edildi.

Çevik Kuvvet polislerinin araya girmesiyle sakinleşen ortamın ardından grup üyeleri, Biji Serok Apo", "Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi" sloganları atarak  kent meydanı istikametine yürüyüşe geçti. Bu sırada yoldan geçen bir genç cep telefonuyla görüntü çekerken göstericiler tarafından darp edilmek istendi. Görüntü alan genç koşarak yakında bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı. Emniyet Müdürlüğü önünde polisler tarafından önleri kesilen HDP'li göstericiler bu arada gözaltına alınan dört kişinin serbest bırakılması için şehrin en işlek caddesi olan Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde oturma eylemi yaptı. Yaklaşık iki saat trafiğe kapatılan caddede her hangi bir olaya karşı iki adet TOMA aracı bekletilirken çevredeki esnaflar ise olay çıkması ihtimali üzerine kepenklerini kapattılar. Cumhuriyet Savcısı ile görüşen HDP'liler gözaltına alınan 4 kişinin ifadelerinden sonra serbest bırakılacağını öğrenince oturma eylemini sonlandırdı.

Suruç'taki patlamada HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın parti üyesi eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın hayatını kaybetmesini değerlendiren HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, öldürülen insanların içinde parti meclis üyemiz Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç da yer alıyor, arkadaşlarımızın cenazelerini almak için Suruç'a hareket edeceğiz sanırım cenazeleri Çarşamba günü Bursa'da defnedeceğiz" açıklamasının ardından dağıldılar. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Suruç Gerginliği Dört Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement