Bursa Dericilik Sektöründe Hedef Büyütüyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Dericilik Sektöründe Hedef Büyütüyor

Bursa Dericilik Sektöründe Hedef Büyütüyor

Bursa Deri İhtisas + Karma OSB Yönetimi, tasfiye halindeki kooperatifin mali genel kurulunu gerçekleştirdi.

27.12.2016 15:12  Güncelleme: 15:17

OSB müdürlük binası konferans salonunda düzenlenen toplantıya Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Çepni, OSB yönetimi ve üyeleri katıldı. Dönem boyunca yapılan faaliyetlerin ve çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Bursa Deri İhtisas + Karma OSB Başkanı Rıfat Aygüler, 2016 yılında OSB'leri, deri ve deri ürünleri sektörü adına önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti.

SORUNLARIMIZI BÜYÜK ORANDA ÇÖZDÜK…

Aygüler, hammadde kaynaklarına yakınlığı, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan tecrübesi ve iş gücü kaynakları ile Bursa'nın sektörlerinde, dünyaya örnek bir ana merkez haline gelebileceğini vurguladı. Bu hedefin gerçekleşebilmesi için göreve geldikleri günden itibaren öncelikli olarak OSB'lerinin ana sorunlarını çözümlerine odaklandıklarını anlatan Aygüler, "Çok şükür kısa zamanda sorunlarımızın büyük bir kısmını çözdük. Bu çabalarımız hem üreticilerimize hem de bölgemize gelmek isteyen yatırımcılarımıza güven ve yeni bir heyecan verdi. İnşallah bölgemizi daha da büyüterek Bursamıza ve ülkemize daha fazla katkı koyacağız" dedi.

HEYECANIMIZI KORUYORUZ…

2016 yılının ülke gündemine de damga vurduğunu söyleyen Aygüler, yaşanan hain darbe girişimi ve arkasından oluşturulmaya çalışılan kaos ortamına rağmen hükümetin, devletin ve sanayicilerin sağlam duruşları ile ülke ekonomisinin yaşatılmaya çalışılan darboğaza direndiğini anlatan Aygüler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz sanayiciler ülkemize yaşatılmaya çalışılan zor günlerin farkında olarak işimize daha sıkı sarılıyor ve bu bilinçle 2017 yılına daha umutla bakarak, heyecanımızı koruyoruz. OSB yönetimi olarak bizlere düşen bölgemizin ve sektörümüzün önünü açacak çalışmalarımızı sürdürmektir. Yeni yılda da aynı heyecan ve hızla yolumuza devam edeceğiz. Bursa ve bölgemiz İnşallah istihdama ve ekonomiye sağladığı katkı, AR-GE ,inovasyon çalışmalarının sonucu marka haline gelmiş ürünleri, alanında isim yapmış, sektöründe tecrübeli firmaları ile alanımızda bir ana merkez haline gelecektir. Tüm çabalarımızı bu yönde sürdürüyoruz."

TEŞEKKÜR…

Öte yandan programın sonunda OSB yönetiminin çabaları ile hem bölgelerinin hem de bir çok kurumun önünü açan 03.08.2016 tarihli 6736 No'lu, Kanunu'nun 11.Maddesi'nin 12. Fıkrasına göre yeniden düzenlenen borç yapılandırmasına dayanarak, bölgelerinin geçmiş dönemlerden kalmış borçlarının ödenmesine katkı sağlamak adına arsa tahsis sözleşmelerinin bedelini peşin ödeyen 26 katılımcıya plaketleri verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Dericilik Sektöründe Hedef Büyütüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement