Bursa Kent Konseyi Kestel'de - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi Kestel'de

Bursa Kent Konseyi Kestel\'de

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala ve yöneticiler, Kestel Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

22.05.2015 09:46  Güncelleme: 09:47

Türkiye'nin en güçlü ve en dinamik kent konseyi olan BKK, ilçelerdeki kent konseylerinin daha aktif çalışır hale gelebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda BKK Başkanı Semih Pala ve yöneticiler, Kestel Kent Konseyi Başkanı Murat Ay'ı ve ekibini ziyaret etti. Ziyarette, Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğru, BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, Kestel Kent Konseyi Genel Sekreteri Sadık Durmaz, BKK Genel Sekreter Yardımcıları Murat Başlar ve Cüneyt Acar, BKK ofis sorumluları Hatice Beytekin ve Başak Şahin, Kestel Kent Konseyi üyeleri hazır bulundu.

Bursa markası haline gelen Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en aktif kent konseyi olduğunu hatırlatan BKK Başkanı Semih Pala, kent konseylerinin işlevsel olması için öncelikle belediye başkanını destek olması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe'nin ilk günden itibaren destek vermesi sonucu alanında lider konuma geldiklerini belirten Pala, diğer şehirlerde ve ilçelerde de kent konseylerinin verimli çalışabilmesi için uğraştıklarını ifade etti. Geçtiğimiz haftalarda Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu'na Bursa'da ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Pala, "Kent konseylerinin başarılı olabilmesi için kendi içinde siyasallaşmadan çalışabilmelidir. Bu yapı, tüm kurumlara açık ve gönüllü katılımcılığın esas olduğu organizasyon kuruluşudur. Siyasi partiler elbette demokrasinin temel taşıdır. Siyasi partiler ülke yönetirken, sivil toplum kuruluşları meselelere çözüm üretir. Kent konseylerinin başarısında, medenice tenkit edebilmekte önemlidir. Her şeye karşı olarak, belediye başkanıyla kavga ederek başarılı olunmaz. Bulunduğu bölgenin sıkıntılarına çözüm üretmelidir. Oluşan kent konseyi fikirlerini ilgili yerlere iletmelidir. Tarafsızlığını her zaman korumalıdır" dedi.

Kestel ilçesinin hızla geliştiğini, yapılan ulaşım yatırımlarıyla cazibe merkezi olduğunu dile getiren Pala, sahip olduğu doğa ve kültürel birikimiyle Kestel'in parlayan yıldız olabileceğini söyledi. Kestellilerin ilçenin sahip olduğu değerlere sahip çıkmasını isteyen Pala, Bursa Kent Konseyi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Kestel Kent Konseyi ile ortak çalışmalar yapacaklarını ifade eden Pala, önümüzdeki günlerde Bursa FotoFest kapsamındaki fotoğraflardan oluşan bir sergiyi açabileceklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi Kestel'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement