Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı

14.sü düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde 4 farklı serginin açılışı gerçekleşti.

01.07.2013 16:24  Güncelleme: 16:38

14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde 4 farklı serginin açılışı gerçekleştirildi. Birbirinden renkli fotoğrafların sergilendiği festivalde yabancı konuklar, sergiden memnun ayrıldı.

Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumu Derneği'nce bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 4 farklı sergi açılışı gerçekleştirildi. Ardından da festivale katılan yabancı konuklarla gelenekselleşen hediye takdim töreni yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenlerine Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Folklor Kurumu Derneği Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Prof. Dr. Güler Ertan, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

"YAPILAMAZ DENENLERİ BAŞARDIK"

Sergi açılışları öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kültür ve sanat alanlarında üstlendiği öncü rolü sürdüreceğini belirtti.

Festival hakkında bilgiler veren Başkan Akgün, "Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin hedefi bütün dünyada örnek bir kültür ve sanat kenti olmaktır. Bugün Cannes deyince nasıl ki tüm dünyanın aklına ilk olarak film festivali geliyorsa, Büyükçekmece denince de akıllara gerçek anlamda bir kültür ve sanat şehri gelecektir. Tüm çabamız bu hedefimize ulaşmak içindir. Biz bugüne kadar yapılamaz, başarılamaz denen ne varsa hepsini başardık, yaptık. Bu yolda her zaman yanımızda olan ve destek veren öncelikle Büyükçekmece halkımıza, Folklor Kurumu Derneği Başkanımız Sayın Gürhan Ozanoğlu'na, Sayın Tahsin Öztiryaki'ye, sivil toplum kuruluşlarımıza ve belediyemiz personeline teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAF SERGİSİNE 26 ÜLKE KATILDI

Akgün'ün konuşmasının ardından ilk olarak Cam Eserleri Karma Sergisi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Denizli Belediyesi, Cam Boncuk Atölyesi sanatçısı Işıl Yaltıraklı'nın 'Camların Tılsımı' konulu sergisini gezen Başkan Akgün, sanatçı Yaltıraklı'ya bir teşekkür plaketi takdim etti.Daha sonra Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) üyelerince hazırlanan 'Karma Sergi' ve ardından bu yıl 4'üncüsü gerçekleşen Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi'nin kurdelesi kesildi.

Açılışta konuşan BÜFOD Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı Hürriyet Akın, 26 ülkeden yarışmaya gönderilen bin 400 fotoğraf arasından 3 tanesinin ilk üç dereceye girdiğini, 4 fotoğrafın mansiyon hakkı kazandığını ve toplam da 59 fotoğrafın sergilenmeye hak kazandığını açıkladı. Daha sonra Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Halk Akademisi Atık Rölyef Atölyesi tarafından hazırlanan serginin açılış töreni gerçekleştirildi ve sergide emeği geçen sanatçılara birer teşekkür plaketi verildi.

Sergi açılışlarının ardından Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu'nda Başkan Hasan Akgün ve Folklor Kurumu Derneği Başkanı Gürhan Ozanoğlu ile festivale katılan konuk ülkeler arasında geleneksel hale dönüşen hediye takdim töreni yapıldı ve günün anısına toplu fotoğraf çektirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement