Büyükşehir Belediyesi Sokak İftarlarının ilki Seyran Mahallesinde düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi Sokak İftarlarının ilki Seyran Mahallesinde düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi Sokak İftarlarının ilki Seyran Mahallesinde düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve gezici aş evi ile her akşam bir mahallede verilen iftar yemekleri kapsamında, sokak iftarları da düzenleniyor.

08.06.2016 15:43  Güncelleme: 15:46

Kardeşlik ve paylaşma duygularının arttığı dünyanın en güzel ve özel ayı olan Ramazan Ayı'nda Malatyalıları aynı sofranın etrafında buluşturmayı amaçlayan sokak iftarları programının ilki Seyran Mahallesinde, Büyükşehir Belediyesine ait Semt Konağında gerçekleştirildi.

İftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ile mahalle sakinleri katıldılar.

İftardan önce kısa bir selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının bir fırsat ayı olduğunu, bu fırsatları insanların iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Malatya'da Ramazan Ayının dolu dolu yaşandığını vurgulayan Başkan Çakır, "Sokak iftar programları ile zaman zaman insanlarımızı bir araya getirerek birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Sıcak yemek dağıtımımız var. Sokak iftar programlarımızın yanı sıra Aspuzu gecelerimiz var. Ramazan ayının iklimine uygun yapılan konuşmalar, dini sohbetler, Kur'an tilavetleri, ilahiler var. Ramazan ayı demek aynı zamanda yardımlaşma ayı demektir. Dar gelirli, muhtaç insanlarla bir araya gelip, onların sofralarına oturup iftar açmak farklı anlamlar taşıyor. Bu anlamda ülkemizde Ramazan şükürler olsun ki çok güzel yaşanıyor. Huzur ve barış iklimi Ramazanla daha da artıyor. Bu iklimin daima devam etmesini diliyor ve Ramazan ayınızı tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi Sokak İftarlarının ilki Seyran Mahallesinde düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement