Çalışan Gazeteciler Günü Edirne'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çalışan Gazeteciler Günü Edirne'de Kutlandı

Çalışan Gazeteciler Günü Edirne\'de Kutlandı

Edirne'de Trakya Gazeteciler Derneği üyesi bir grup gazeteci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Atatürk Anıtı'nda düzenledikleri törenle kutladı.

10.01.2012 12:07

Edirne'de Trakya Gazeteciler Derneği üyesi bir grup gazeteci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Atatürk Anıtı'nda düzenledikleri törenle kutladı. İfade özgürlüğünün en dokunulmaz hak olduğunu söyleyen Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, "Tutuklu olarak cezaevinde bulunan gazeteci sayısının yüzlerce olmasının mazur gösterilebilecek hiçbir tarafı yoktur" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Atatürk Anıtı'nda toplanan

Trakya Gazeteciler Derneği üyesi gazeteciler, anıta çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Törende konuşan Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, 1961 Anayasası sonrası gazetecilere verilen hak ve özgürlükler nedeniyle kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı'nın, hak ve özgürlüklerin bir kısmının geri alındığı 1971 darbesinin ardından artık yalnızca Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılmaya başlandığını söyledi.

İfade özgürlüğünün herkesin en dokunulmaz hakkı olduğunu ifade eden Soydan şunları söyledi:

"2012 yılında girdiğimiz bu günlerde çeşitli gazete ve dergilerde çalışan kimi gözaltında, kimi tutuklu olarak cezaevinde bulunan gazeteci sayısının yüzlerce olmasının mazur gösterilebilecek hiçbir tarafı yoktur. Demokrasiyi ve laik düşünceyi yıkmaya çalışan her türlü düşüncenin elbette karşısındayız. Ama bu, yıllardır hüküm giymemesine rağmen tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlarımızın özgürlükleri önünde mazeret teşkil edemez. Türk basını Hasan Tahsin, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink gibi basın şehitleri vermiştir. Türk basın emekçileri, düşünce özgürlüğü ve bağımsız haber verme uğruna Avrupalı meslektaşlarından çok daha büyük bedeller ödemişlerdir" dedi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çalışan Gazeteciler Günü Edirne'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement