Çanakkale'de Havut Giydirme Hayrı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Havut Giydirme Hayrı Düzenlendi

Çanakkale\'de Havut Giydirme Hayrı Düzenlendi

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, deve güreşi sezonunun başladığını haber eden ve kültürel bir ritüeli oluşturan havut giydirme hayrı düzenlendi. Deveciler Konağı'nda gerçekleşen etkinlikte, deveciler dualarla yeni sezonun açılışını yaptı ve develere havut giydirdi. Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, gelecek yıl düzenlenecek deve güreşlerine Çanakkalelileri davet etti. CHP Çan ilçe Başkanı İlhan Demiral, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçelerden deve sahipleri ve vatandaşlar da havut giydirme hayrına katıldı. Etkinlik, kortej ile sona erdi.

03.12.2023 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan ilçesinde havut giydirme hayrı düzenlendi.

Deve güreşi sezonun başladığını haber eden ve kültürel bir ritüeli oluşturan havut giydirme hayrı Deveciler Konağındayapıldı.

Dualarla yeni sezon açılışını yapan deveciler, davul zurna eşliğinde develere havut giydirdi.

Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, gelecek yıl 7 Ocak'ta Çan Arenasında düzenleyecekleri deve güreşlerine Çanakkalelileri davet etti.

Havut giydirme hayrına CHP Çan ilçe Başkanı İlhan Demiral, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçelerden deve sahipleri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlik, kortej ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Havut Giydirme Hayrı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement