Cardtek Grup Uzmanlığını Amerika'ya Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Cardtek Grup Uzmanlığını Amerika'ya Taşıdı

Cardtek Grup Uzmanlığını Amerika\'ya Taşıdı

Amerika'da 650 banka, 2 binin üzerinde finansçı Cardtek'ten ödeme sistemlerinde NFC ve EMV'ye geçişi dinledi.

16.05.2012 13:06

Cardtek Grup, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti'nde Open Solutions tarafından düzenlenen konferansında sektörün temsilcileriyle bir araya geldi.

Cardtek Grup Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akgün organizasyonda Cardtek'i ve ülkemizi temsil etti. Akgün, organizasyonda ödeme sistemlerinde NFC (Temassız uygulamalar) ve EMV teknolojilerine geçişin nasıl gerçekleşeceğini anlattı.

Konuşmasında, Amerika'da ödeme sistemlerinin EMV'ye geçişi ile 2013 senesinde acquiring hizmet veren kurumların altyapılarında yapacakları EMV güncellemeleri yaparak başlayacaklarını ve sistem hakkındaki bilgileri paylaştı.

Bunu 2015 itibarıyla issuing hizmetleri veren kurumların EMV geçişinin takip edeceğini ifade eden Akgün, daha güvenli ödeme sistemleri altyapısı sayesinde kart temelli sahtekarlığın azalacağını kaydetti. Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu geçiş sürecinden piyasadaki 13 binden fazla kartlı ödeme sistemleri hizmeti veren kurumun ve 800 milyondan fazla kartın etkilenmesi söz konusu. Bu noktada Cardtek USA olarak, 2001 senesinden bu yana EMV geçişi konusunda oluşan 11 senelik bilgi birikimimizi Amerika marketine taşıyoruz. Şimdiden marketteki kritik oyuncular ile işbirliği konusunda mutabakat noktalarına ulaşmış durumdayız. Türkiye'de 2001 senesinden bu yana geliştirdiğimiz teknolojileri Amerika piyasasına taşımaktan gurur duyuyoruz."

Cardtek Grup'un Amerika açılımı

Cardtek Grup bölgedeki açılımı ile bu konudaki 11 senelik uzmanlığını ve bilgi birikimini Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bankalara taşımış oldu. Amerika'da EMV teknolojisine geçişin kaçınılmaz olarak görüldüğü bu dönemde, konu üzerine uzman görüş sergileyebilecek profesyonellerin katıldığı etkinlikte ödeme sistemlerinin geleceğinden, mobil ödeme sistemlerindeki yeniliklere, EMV entegrasyonunun getirilerinden, Amerika piyasalarının genel durumuna kadar pek çok farklı konu ele alındı.

Amerika bankacılık sisteminde Nisan 2013 itibarıyla Visa ve Mastercard tarafından 'acquirer' hizmet veren kurumlar için, Nisan 2015 itibarıyla 'issuing' hizmeti veren kurumlar için zorunlu hale getirilen EMV geçişi ile, kartlı ve mobil ödeme sistemlerinin daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Bu sayede ayrıca ödeme sistemlerindeki olası sahtekarlıkların azaltılması ve basılan kartların, dünya üzerine 60'dan fazla ülkede kullanılmakta olan chip kart temelli EMV teknolojisi ile uyumlu hale getirilmesi de mümkün olacak.

Bir yandan EMV konusundaki uzmanlığını mobil ödeme teknolojileri ile birleştirerek cep telefonu üzerinden EMV temelli güvenli ödeme işlemlerinin yapılabilmesine olanak sağlayan, SIM, microSD, iCarte bazlı NFC çözümlerini de tanıtan grup, bir yandan da konferans sırasında bankalara EMV kontak, EMV kontaksız, EMV mobil ödemeye dair gerçek zamanlı işlem akışlarını sunduğu kısa bir eğitim de düzenledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cardtek Grup Uzmanlığını Amerika'ya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement