Çatalca Belediyesi Kursları Uzak Mahallelerde de Fidan Veriyor - Son Dakika
Güncel

Çatalca Belediyesi Kursları Uzak Mahallelerde de Fidan Veriyor

Çatalca Belediyesi Kursları Uzak Mahallelerde de Fidan Veriyor

Çatalca Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Eğitim, Spor Ve Müzik Okulları Çatalca Merkezi Haricinde Uzak Mahalle Ve Köylerde De Hizmet Vermeye Devam Ediyor.

02.06.2011 23:27

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitim, spor ve müzik okulları Çatalca merkezi haricinde uzak mahalle ve köylerde de hizmet vermeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Cem Kara'nın talimatları sonrası Çiftlikköy ve Binkılıç Mahallelerinde de açılan Eğitim, spor ve müzik okullarında eğitim gören öğrenciler bir dönemi bitirerek Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'dan belgelerini aldılar.

YALIKÖY VE KARACAKÖY ÇİFTLİKKÖY'DE BULUŞTU

Çatalca'nın 36 kilometre uzağındaki Çiftlikköy Mahallesinde geçtiğimiz gün ayrı bir heyecan vardı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın göreve gelmesinden itibaren Çatalca merkezinde açılan ve süreklilik kazanan Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitim, spor ve müzik okullarının Çiftlikköy ve Karacaköy Mahallesindeki ayrıca Yalıköy'deki öğrencileri dönem sonu gösterisi sundular.

Dönem sonu gösterisi Çatalca Belediyesi Karacaköy Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara kurslara katılan çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedeflendiğini belirterek; "Belediyeler sadece yol veya kaldırım yapmazlar. Belediyelerin bir görevi de halkı sosyal, kültürel anlamda geliştirmektir. Kursun yazı ya da kışı olmaz. Eğitim süreklilik işidir. Bu nedenle yaz kursu kavramını Çatalca Belediyesi olarak kaldırdık.

80 yaşından 3 yaşına kadar birçok insanımıza ulaşıyor ve onların kültürel anlamda, sosyal anlamda gelişmelerini sağlıyoruz. Baleden, tiyatrodan kemana, gitardan İngilizceye, resimden bilgisayara birçok kursumuzu halkımız için açtık. Sizlerden ne teklif gelirse, hangi istek gelirse ona göre her türlü kursu açarız. Yalıköy'den, Karacaköy'den gelen kursiyerlerimiz bugün Çiftlikköy'de toplandı.

Çocuklarımız adına bugün bir aradayız. Çocuklarımız için de diyorum ki, kendinize inanın, kendinize güvenin. Sizlerin hiçbir çocuktan eksiğiniz yok. Mustafa Kemal Atatürk ne demiştir? Türk Milleti zekidir, Türk Milleti çalışkandır. Yolunuz açık olsun çocuklar" dedi. Hafta sonu seviye belirleme sınavına girecek çocuklara da başarılar dileyen Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından İngilizce kursiyerleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün özlü sözleri Türkçe ve İngilizce olarak okundu.

Ardından gitar kursu öğrencileri sonrasında da keman kursu öğrencileri izleyicilere ufak dinletiler sundular. Final kısmında ise İngilizce kursu öğrencileri İngilizce olarak şarkı seslendirdiler. Halk oyunları gösterisi ve gitar kursu öğrencilerinin mini konserinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Akkoç ve Çiftlikköy Mahalle Muhtarı Ahmet Özbek tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.

BAŞKAN CEM KARA BİNKILIÇ'TA ÇOCUKLARIN İÇİNDE

51 kilometrelik mesafesi ile Çatalca'nın en uzak mahallesi olan Binkılıç Mahallesine de Çiftlikköy'de olduğu gibi eğitim, spor ve müzik okulları kursiyerlerinin dönem sonu heyecanı vardı.

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitim, spor ve müzik okulları Binkılıç'ta da hizmet verirken, kursiyerler de dönemi bitirmenin heyecanını yaşadılar. Geçtiğimiz gün Çatalca Belediyesi Binkılıç Hizmet Binası bahçesinde yapılan kursların dönem sonu programında buradaki öğrencilere de belgeleri verildi. Belediye Başkanı Cem Kara burada çocuklar ile birlikte oturarak hazırlanan programı izledi. Programda Binkılıçlı hanımlar tarafından yapılan çeşitli yiyecekler de katılımcılara ikram edildi.

Program Çatalca Belediyesi Binkılıç Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Gösteri sonrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cem Kara, "Göreve geldiğimden beri 2 yıldır gururla söylüyorum ki 2000'in üzerinde kursiyerimiz oldu. Çok çeşitli branşlarda kurslar açtık. Bale kursunda 3 yaşında öğrencimiz varken, bilgisayar kursunda da 80 yaşında vatandaşımız eğitim aldı. Binkılıç'ta da belediye binasını elden geçirdik ve onardık. İstiyoruz ki Çatalca gibi uzak mahallelerimizde de kurslar geniş bir yelpazede olsun.

Bu belediye sizin, sizlerden gelen talepler doğrultusunda her türlü kursu açmaya hazırız. Binkılıç cıvıl cıvıl olsun. Sizler için buradayız, önerilerinizi, görüşlerinizi, isteklerinizi bize iletin. Biz uygulamaya koyalım" dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından gitar kursu öğrencilerinden Merve Gözlü ve Mert Yüksel mini bir konser sundular.

Ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Binkılıç Mahalle Muhtarı Cemil Ürkmez tarafından gitar, İngilizce ve halk oyunları kursiyerlerine sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından Belediye Başkanı Cem Kara kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Program Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve kursiyerler tarafından 10. Yıl Marşının hep birlikte okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca Belediyesi Kursları Uzak Mahallelerde de Fidan Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement