Çaykara'da Hes Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Çaykara'da Hes Tepkisi

Çaykara\'da Hes Tepkisi

Trabzon'un Çaykara İlçesi Karaçam Beldesi'nde, Solaklı Deresi üzerinde yapımı süren hidroelektrik santraline karşı çıkan bölge halkı protesto eylemi yaptı.

25.06.2013 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Çaykara İlçesi Karaçam Beldesi'nde, Solaklı Deresi üzerinde yapımı süren hidroelektrik santraline karşı çıkan bölge halkı protesto eylemi yaptı.

Solaklı Vadisi Derebaşı mevkiinde yapımı süren Derebaşı Hidroelektrik Santrali'nin kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar, öğle saatlerinde toplanarak protesto yürüyüşü düzenledi. Santrale giden ve yapımı süren yolda gerçekleşen yürüyüşe katılanlar, 'HES yapma boşuna, yıkacağız başına' ve 'HES'lere inat yaşasın hayat' şeklinde sloganlar attıp, 'Ağaç katliamına son', 'Dereler özgür akacak' ve 'Karadeniz insanı deresini sattırmaz' yazılı dövizler taşıdı. Grupta küçük çocukların ellerinde ilginç dövizlerle yer alması renkli görüntüler oluşturdu. Yöre halkı, yapım çalışması devam eden yolun, HES şirketinin santral binası için yapıldığını belirterek ağaçların kesilmesinden yakındı. Yapımı süren yol boyunca ağaçların kesildiği ve ormanlık alanın taşlarla kaplandığı gözlendi.

İKTİDARA DA MUHALEFETE DE ÇAĞRI

Yürüyüşün sonunda grup adına bir konuşma yapan Sara Müftüoğlu, yöre halkının hiçbir ideolojinin etkisinde olmadığını belirterek şunları söyledi:

'Halkımız hiçbir ideolojinin ya da yasa dışı bir örgütün etkisinde olmamıştır. Anayasal hak olan çevre ve yaşam hakkımızı savunmakta ve bunun için mücadele etmekteyiz. Türkiye'de iktidar ve muhalefete bir davetimiz olacak; gelin buraya, kendi gözünüzle görün yapılan doğa tahribatını, katledilen ağaçları, yağmalanan Solaklı Deresi'ni ve kendiniz duyun kadınların, çocukların ve Solaklı halkının çığlığını.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaykara'da Hes Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement