"Çelik ve Yaşam" Konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

"Çelik ve Yaşam" Konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması Ödül Töreni

"Çelik ve Yaşam" Konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması Ödül Töreni

"Çelik ve Yaşam" konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

13.05.2013 22:34

Erdemir Grubu ve Mimar Sinan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği

"Çelik ve Yaşam" konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Erdemir Grubu ile Mimar Sinan Üniversitesi, çeliğin yaşamın her alanında var olduğunu göstermek amacıyla "Çelik ve Yaşam" konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması düzenledi. Yapılan başvuruların ardından değerlendirmeye alınan eserler tek tek elemeden geçirildi. Dereceye giren eser sahipleri, bu akşam düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza, Ataer Holding A.Ş. temsilcisi Fatih Tar, öğretmenler, öğrenciler ve davetli sanatseverler katıldı.

Tarihi Tophane-i Amire'de sergilenen eserler, çeliğin nasıl bir sonsuz yaşam döngüsüne sahip olduğunu da gözler önüne serdi. Yarışmaya farklı üniversitelerden katılan öğrenciler, çeliği sanatla buluşturmanın estetikliğini gözler önüne serdi.

Etkinliklere ilişkin İHA muhabirine bilgi veren Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, 8 yıldır çelik üreten bir fabrika olduklarını, bu yüzden çeliğin hayatında var olan estetiğin, esnekliğin ve geri dönüşümün her bakımdan önemli olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Yöney, "Bunun için bu kadar önemli ve değerli bir ürünü genç yeteneklerin elinden sanatla buluşturmak istedik ve 2013 Ulusal Çelik ve Yaşam Yarışması'nı düzenledik. Ayrıca farklı bir mutlulukta yaşıyoruz. Çünkü burada sergilemiş olduğumuz eserlerden bazıları da Erdemir'in üretmiş olduğu demirlerden yapılmış. Bu bizim için son derece mutluluk vericidir" dedi.

Yarışma hakkında bilgiler veren Yöney, "Yarışmaya ülkemizde yer alan 12 güzel sanatlar alanında eğitim veren üniversitelerin heykel bölümünde okuyan öğrencileri katıldı. Bunun sonucunda da yarışmaya 68 öğrenci ilgi gösterdi. Bizde bu öğrencilerin yapmış olduğu eserleri değerlendirdik ve onlara ödül verme gereksinimi duyduk. Bu ödülleri de başarı ödülü, mansiyon ödülü, jüri özel ödülü olmak üzere 3 ana bölümlere ayırdık" diye konuştu.

Başarı Ödülü'ne "İlinti" konusuyla Nergiz Yeşil, "Dönüşüm" konusuyla Bahadır Çolak, "İskelet" konusuyla Ayhan Özgür layık görüldü. Mansiyon Ödülü'nü alanlar ise, Ozan Uygan (Metale Hükmetmek), Meliha Sözeri (Elişi), Seyide Semiramis Özruh (Silüetler), Volkan Keçebaş (Yaşam Döngüsü), Turgay Topçu (Yaşam), Çağlar Başyut (Biçimin İşlevi), Seçil Ünal (Savaşçı), Tanzer Arığ (Kapının Boşluğu), Emre Aksu (Tekerlekli Kadın), Burcu Dikici (Organik Dönüşüm) oldu.

Jüri Özel Ödülü'ne Caner Şengünalp (Yaşamın Ortasında), Seval Şahin Özgür (Bütünlük-3), Ferhat Özgür Görel (İrmis), Raşide Bakış (Renkli Yaşamlar), Mete Özyıldırım (Hoşeostaz), Işık Özçelik (x3), Nuriye Tuncer (Güneş) layık görüldü.

Eserler, 13-18 Mayıs tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çelik ve Yaşam' Konulu 2013 Ulusal Öğrenci Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement