İtalya: Cenevre-2 Sahip Olduğumuz Tek Olanak - Son Dakika
Güncel

İtalya: Cenevre-2 Sahip Olduğumuz Tek Olanak

İtalya: Cenevre-2 Sahip Olduğumuz Tek Olanak

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Suriye'de barışı sağlamak üzere yarın başlayacak Cenevre-2 Konferansı'nın tek olanak olduğunu söyledi.

21.01.2014 19:25  Güncelleme: 19:48

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Suriye'de barışı sağlamak üzere yarın başlayacak Cenevre-2 Konferansı'nın tek olanak olduğunu söyledi.

Senato ve Temsilciler Meclisi Dışişleri ve AB Politikaları Ortak Komisyonu'nda, İsviçre'nin Montrö kentinde yarın başlayacak Cenevre-2 Konferansı'ndan önce bugün parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Bonino, "Karışık, zorlu, her günü engellerle dolu, uzun bir yol olacak olmasına rağmen Cenevre-2 sahip olduğumuz tek olanak" dedi.

İtalya'nın sadece siyasi sürecin başlamasını değil aynı zamanda insani bağlantının da kurulmasıyla ilgilendiğini ve ikisinin birlikte başlaması gerektiğini dile getiren Bonino, "Suriye'nin içinden aldığımız haberler, dramatik" ifadesini kullandı.

Konferansa İran'ın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından önce davet edilip, sonra bu davetin geri çekilmesine ilişkin de Bonino, İran'ın Cenevre-1'in sonuçlarına taahhütte bulunmadığını ve bu durumun dün karışıklığa yol açtığını söyledi. Dışişleri Bakanı Bonino, "Bugün, İran için geçici bir dışlanma olduğuna inanıyorum. Aksisi iyiye işaret değil" dedi.

Öte yandan, Başbakan Enrico Letta da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi, Çevre Bakanı Andrea Orlando ile Suriye'nin kimyasal silahlarının Amerikan gemisine transfer edileceği liman olarak belirlenen Gioia Tauro'nun yerel yöneticilerini, başbakanlıkta ağırladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Letta'nın yerel yöneticilerin endişelerini dinlediği ve bunları saygıyla karşıladığı belirtilirken, gereksiz alarm durumlarına karşı hükümetin gerekli bilgilendirmeyi yapacağı kaydedildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre de Suriye'nin kimyasal silahlarını imha edecek Amerikan Cape Ray gemisinin de silahları almak üzere 10 gün içinde İtalya'ya geleceği bildirildi. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya: Cenevre-2 Sahip Olduğumuz Tek Olanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement