CHP'de İhsanoğlu'na Karşı Çıkan Vekiller toplantı Yaptı - Son Dakika
Güncel

CHP'de İhsanoğlu'na Karşı Çıkan Vekiller toplantı Yaptı

CHP içinde İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan, ulusalcı ve sol kanatta yer alan milletvekilleri iki ayrı toplantı yaptı.

18.06.2014 18:16  Güncelleme: 20:47

İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan muhalif milletvekillerinin yaptığı toplantılar bugün de sürdü. Ulusalcı ve sol kanatta yer alan milletvekilleri iki ayrı toplantı yaptı.

15 MİLLETVEKİLİ BİR ARAYA GELDİ

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, CHP'de sol kanat olarak bilinen ve parti içinde 'genç grup' olarak adlandırılan, aralarında İlhan Cihaner, Özgür Özel, Müslim Sarı ve Hüseyin Aygün'ün de yer aldığı 15 milletvekili bir araya geldi.

İLHAN CİHANER'DEN AÇIKLAMA

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner "Biz her ay düzenli olarak toplanıyoruz zaten, bu yeni değil, toplantılarımıza daha önce parti yöneticileri de katıldı" dedi. Cihaner, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da görüşlerin ifade edildiğini ancak bildiri yayınlanması gibi bir konuyu görüşmediklerini söyledi.

Her iki kanadın bildiri konusunda görüş birliğine varamadığı ve yeterli imzayı bulamadıkları konuşulurken, Ulusalcı kanatta yer alan isimler "değerlendirmeler sürüyor" mesajı verdi.

YÖNETİM YAKIN MARKAJA ALDI

İhsanoğlu'nun aday olarak önerilmesine parti içinden gelen sert tepkiler üzerine CHP yönetimi de milletvekillerini yakın takibe aldı. CHP Genel Merkezi'nden ve grup yönetiminden milletvekillerine "konuşmayın" uyarısı giderken parti disiplinine uyulmaması durumunda disiplin mekanizmalarının işletileceği mesajı verildi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken yaptığı açıklamada "Bu tartışmların makul seviyelerde sürmesi normaldir. Eleştiriye hepimizin saygısı var ama partinin disiplin kurallarının olduğu da bilinmelidir" dedi.

GÖZLER PM TOPLANTISINDA

CHP'de İhsanoğlu'nun adaylığına yönelik eleştiriler ve tepkilerin ardından en yetkili karar organı olan Parti Meclisi (PM), ilk toplantısını 23 Haziran'da yapacak.

Aday belirleme sürecinde Kılıçdaroğlu'nun tavrını eleştiren ve partinin yetkili organlarına bilgi verilmediğini savunan PM üyelerinin eleştirilerini bu toplantıda da dile getirmesi bekleniyor. Bazı PM üyeleri ise kurultay sürecinin hızlandırılmasını isteycek.

Parti yönetiminin ise tüzük gereği iki yılda bir yapılması gereken kurultayı Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle bir yıl erteleme kararı almak istediği belirtiliyor. Bu nedenle Parti Meclisi toplantısında kurultay tartışmasının yaşanması bekleniyor.

CHP\'de İhsanoğlu\'na Karşı Çıkan Vekiller toplantı Yaptı
Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel CHP'de İhsanoğlu'na Karşı Çıkan Vekiller toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • chpli: Ataturk solcu muydu da burun kıvırıyorsunuz.hem solcular dındar birine oy veremez mi nerde yaşıyoruz biz küba da mı.ekmeleddını destekliyoruz yoksa kaybeden siz olursunuz. 27 8 Yanıtla
  • Başbakan dıyorkı öleceksek adam gıbı olelımm: Adam gıbı olelımmmm 14 3 Yanıtla

Advertisement