CHP'li Gençler Oyuncak Tır'la Gazeteciler Dündar ve Gül'ün Tutuklanmasını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gençler Oyuncak Tır'la Gazeteciler Dündar ve Gül'ün Tutuklanmasını Protesto Etti

CHP\'li Gençler Oyuncak Tır\'la Gazeteciler Dündar ve Gül\'ün Tutuklanmasını Protesto Etti

Antalya'da CHP'li gençler, Can Dündar ile Erdem Gül'ün MİT tırlarıyla ilgili yaptıkları haber nedeniyle tutuklanmasını, oyuncak TIR'la mizahi bir üslupla protesto etti.

03.12.2015 15:21

Antalya'da CHP'li gençler, Can Dündar ile Erdem Gül'ün MİT tırlarıyla ilgili yaptıkları haber nedeniyle tutuklanmasını, oyuncak TIR'la mizahi bir üslupla protesto etti.

CHP Antalya İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, tutuklama kararını oyuncak TIR'lı mektupla protesto etti. Can Dündar ile Erdem Gül'e yazdıkları mektupları oyuncak TIR'ın dorsesine yükleyip, gönderilmek üzere Güllük Postanesi önünde toplanan CHP'liler adına il Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz, tutuklama kararını protesto amacıyla yazdıkları mektubu postaya vermek üzere geldiklerini söyledi. Yazdıkları mektubu da okuyan Yılmaz şöyle dedi:

"Can Abi size inanıyoruz. Evet MİT'in TIR'ları silah taşıyormuş. Size bu mektubu, oyuncak bir TIR'ın içinde gönderiyoruz. Gerçek bir TIR alacak paramız yok. Çünkü bizim ayakkabı kutularında para değil, sadece Hrant Dink'in ayakkabısı gibi altı delik ayakkabılarımız var. ve bizim TIR'ımızda silah yok. Sadece mektup var. Çünkü savaş isteyenlerle barış isteyenlerin farkını göstermek istiyoruz. Çünkü biz barışı kalemle, kağıtla ve tutsaklarımıza yazdığımız mektuplarla getireceğiz. Ama bir gün adaleti ve barışı da bu topraklara getireceğiz."

GÖREVLİLER TIR'I KABUL ETMEDİ

Açıklamadan sonra postaneye giren CHP'liler, üzerinde mektuplar olan oyuncak TIR'ı Silivri Cezaevi'ne göndermek istedi. Ancak oyuncak TIR paketlenmemiş olduğu için PTT görevlileri teslim almadı. Bunun üzerine CHP'li gençler yazdıkları mektupları gönderdi. Gönderemedikleri oyuncak TIR'ı ise başka eylemlerde kullanmak üzere beraberlerinde götüren gençler, oyuncak TIR'ı 6 lira 75 kuruşa satın aldıklarını söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gençler Oyuncak Tır'la Gazeteciler Dündar ve Gül'ün Tutuklanmasını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement