CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, TBMM'de Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektör Temsilcileri ile Birlikte Açıkladı: "Sorunları Meclis'te Tartışılacak ve... - Son Dakika
Güncel

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, TBMM'de Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektör Temsilcileri ile Birlikte Açıkladı: "Sorunları Meclis'te Tartışılacak ve...

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz TBMM’de, balıkçılık ve su ürünleri sektörü temsilcileri ile birlikte; “Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen, balıkçı arkadaşlarımız ve su ürünleri temsilcileri ile beraber, Meclis’te bir araştırma önergesi verdik. Araştırma Önergesi, bütün partiler tarafından destek aldı. Pazartesi günü Meclis Araştırma Önergesi tekrar Meclis’e gelecek. Bu emeklerin karşılığında, Türkiye’deki balıkçılarımız ve su ürünleri sektörünün sorunları Meclis’te tartışılacak ve bir komisyon oluşturulacak” açıklamasını yaptı.

15.03.2023 19:07  Güncelleme: 19:15

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz TBMM'de, balıkçılık ve su ürünleri sektörü temsilcileri ile birlikte; " Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen, balıkçı arkadaşlarımız ve su ürünleri temsilcileri ile beraber, Meclis'te bir araştırma önergesi verdik. Araştırma Önergesi, bütün partiler tarafından destek aldı. Pazartesi günü Meclis Araştırma Önergesi tekrar Meclis'e gelecek. Bu emeklerin karşılığında, Türkiye'deki balıkçılarımız ve su ürünleri sektörünün sorunları Meclis'te tartışılacak ve bir komisyon oluşturulacak" açıklamasını yaptı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM'de; 28 ilde sorunlarını dinlediği balıkçılar ve balıkçılık sektörü temsilcileri ile birlikte açıklama yaptı. Karadeniz, şunları söyledi:

"Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen, balıkçı arkadaşlarımız ve su ürünleri temsilcileri ile beraber, Meclis'te bir araştırma önergesi verdik. Belki de Meclis'te pek yaşamadığımız bir olayı gerçekleştirdik. Verdiğimiz Meclis Araştırma Önergesi, bütün partiler tarafından destek aldı. Pazartesi günü Meclis Araştırma Önergesi tekrar Meclis'e gelecek. Bu emeklerin karşılığında, Türkiye'deki balıkçılarımız ve su ürünleri sektörünün sorunları Meclis'te tartışılacak ve bir komisyon oluşturulacak.

Bütün balıkçı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yılmadan, usanmadan ekmek kavgası içinde olan bütün sektörümüzün temsilcilerini ve çalışanlarını kutluyorum. Bu birlik ve beraberlik, bu araştırma komisyonunun kurulmasına vesile oldu.

Çok sorunlarımız var; denizlerimizle ilgili balıkçılarımızın, sektörün, üreticilerin çok büyük sorunları var. Sorun yumağına dönüştürüldü. 1 Temmuz tarihinde, Kabotaj Bayramı'nda Türkiye'de bir hareket başlattık. Türkiye'deki bütün limanları, denize kıyısı olan 28 ili gezmekle başladık. Balıkçılarımız ve su ürünleri temsilcilerimizden aldığımız bilgiler, sorunların karşısında da çözüm önerileri ile beraber bir rapor yazdık. Bu raporda, Türkiye'nin ihtiyacı olan; Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanlığı'nın kurulmasına yönelik saha çalışmamızın özet raporu oldu.

Türkiye, su ürünleri alanında dünyanın en güçlü devleti olabilir. Yeter ki, TBMM'deki bütün arkadaşlarımız bu sorunlara yönelsin ve sorunlar çözüme kavuşturulsun. Verdiğimiz Araştırma Önergesi içinde de bütün sorunlarımızın Meclis tarafından araştırılması gerektiğini… Sadece denizler değil, iç sularımız ile beraber, sürdürülebilir balıkçılığı genişletmek, geleneksel balıkçılığı ayaklandırmak, Türkiye'deki bütün balıkçılık ve su ürünleri sektörünü bir arada tutup, sürdürülebilir bir balıkçılıkla ilgili çalışma yaptık.

Pazartesi günü gelecek arkadaşlarımızla beraber TBMM'de balıkçılığımız ve su ürünleri sektörümüzü bir kez daha anlatacağız. Bütün sorunlar masaya yattığı zaman tüm Meclis grupları harekete geçecektir. Türkiye'de denizcilik, balıkçılık ve su ürünleri üzerine bir bakanlık kurma çabası başlamıştır."

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, TBMM\'de Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektör Temsilcileri ile Birlikte Açıkladı: "Sorunları Meclis\'te Tartışılacak ve...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, TBMM'de Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektör Temsilcileri ile Birlikte Açıkladı: 'Sorunları Meclis'te Tartışılacak ve... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement