Çiftçi Borcuna Sadık - Son Dakika
Güncel

Çiftçi Borcuna Sadık

Çiftçi Borcuna Sadık

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, çiftçilerin yüzde 50-60 oranında olan borç ödeme oranının 2004 yılından sonra yüzde 98,5'a yükseldiğini belirtti.

27.09.2012 10:18  Güncelleme: 11:12

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçilerin yüzde 50-60 oranında olan borç ödeme oranının 2004 yılından sonra yüzde 98,5'a yükseldiğini belirterek, "Borcuna sadık olan çiftçimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Burtarım 2012'nin açılışı için Bursa'ya gelen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçi borç oranları ve geri dönüşleri ile ilgili açıklamada bulundu. Bu yıl yaşanan afet sebebiyle çiftçi borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendiğini söyledi. Kutlu, çiftçilerin bu ayın 28'ine kadar en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olanların müracaat ettikleri takdirde bundan faydalanabileceklerini kaydetti. Kutlu, şöyle devam etti:

"Çiftçilerimiz hem Ziraat Bankası, hem de Tarım Kredi Kooperatifleri'ne kredisi dolduğu için yeniden bu kurumlardan kredi kullanamıyor. Bu sefer yüksek faizle borç veren bankalara gidiyor. Biz 'bunu da çözelim' dedik ve kurumsal olarak karar aldık. Çiftçi borcunun yüzde 60'ını kapattığı takdirde biz onlara yeniden önümüzdeki üretim dönemi için kredi kullandıracağız. Bütün çiftçilerimize 'Tarım Kredi Kooperatifleri'ne gelsinler' diyoruz. Biz onların borçlarını kapatma noktasında yardımcı olacağız. Her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını başta gübre, akaryakıt, yem, tarımsal mekanizasyon araçları, fide, fidan, tohum, ilaç ne istiyorlarsa her birini tekrar çiftçimize kullandıracağız. Eğer bunu yapmazsak, hem Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ve Ziraat Bankası'na borçları devam eder. Başka yere borçlandığında da bu seferde seneye bir ürün iki borç oluyor. Bir borcu ödeyemeyen iki borcu hiç ödeyemez. Bu açıdan böyle bir kolaylık sağlıyoruz. Çiftçilerimizden ricamız Tarım Kredi Kooperatifi'ne uğrasınlar. Borçlarını ödeme konusunda yardımcı olalım. Yeniden kredi kullansınlar" diye konuştu.

""

Çiftçilerin eskiden yüzde 50 - 60 oranında olan tahsilat oranının 2004 yılından sonra yüzde 98,5'a yükseldiğini anlatan Kutlu, "Teşekkür ediyoruz. Borçlarını zamanında ödüyorlar. Yüzde 98,5 oranında bir kredi dönüşü, çiftçimizin ne kadar duyarlı olduğunu ve bir yerde gelirinin iyi olduğunu gösterir" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin sadece tarımsal girdi temin eden kurum olmadığını ifade eden Kutlu, 234 yeni ziraat mühendisi aldıklarını ve toplam ziraat mühendisi sayısının bin 600'ün üzerine çıktığını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftçi Borcuna Sadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement