Çin'in Shandong eyaletinde göllere balık yavruları salındı - Son Dakika
Güncel

Çin'in Shandong eyaletinde göllere balık yavruları salındı

Shandong eyaletinde ekolojinin korunması çalışmaları kapsamında Weishan Gölü'ne yavru balıkların salınmasına ilişkin tören düzenlendi. Weishan Gölü, Çin'in kuzeyindeki en büyük tatlısu gölü ve dünya mirası bölgesi olan Beijing-Hangzhou Büyük Kanalı'nın merkezi konumunda yer alıyor. Bölgede Nansi Gölü de bulunuyor ve burada balık avlama yasağı uygulanıyor.

25.04.2023 14:17

Çin'in doğusunda yer alan Shandong eyaletinde ekolojinin korunması çalışmaları kapsamında göllere balık yavruları salındı.

Cumartesi günü Shandong'un Weishan ilçesinde bulunan Weishan Gölü'nde yavru balıkların göle salınmasına ilişkin tören düzenlendi. Bu, Weishan Gölü'nde şimdiye dek bu konuda düzenlenen 11. tören oldu.

Çin'in kuzeyindeki en büyük tatlısu gölü olan Weishan Gölü, bir dünya mirası bölgesi olan Beijing- Hangzhou Büyük Kanalı'nın merkezi konumunda.

Nansi Gölü ise Weishan ile üç ayrı gölün birleşmesinden oluşuyor. Bölge sakinleri Nansi Gölü'nü genellikle en bilinen gölü olan Weishan ismiyle anıyor.

SES (Çince): SHAO CHANGLİNG, Nansi Gölü Koruma Bölgesi Yönetim Komitesi Parti Başkanı:

"Şu an Nansi Gölü'nde balık avlama yasağı uygulanıyor. Balık yavrularını bu dönemde doğaya salmak, balıkların büyümesi ve korunması açısından fayda sağlıyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Jinan'dan bildiriyor.

(XHTV)

Çin\'in Shandong eyaletinde göllere balık yavruları salındı
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'in Shandong eyaletinde göllere balık yavruları salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement