Cizre'de, Yaralanan Amcasına Yardım Eden Anestezi Teknikerinin Tutuklanmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Cizre'de, Yaralanan Amcasına Yardım Eden Anestezi Teknikerinin Tutuklanmasına Tepki

Cizre\'de, Yaralanan Amcasına Yardım Eden Anestezi Teknikerinin Tutuklanmasına Tepki

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, yaralanan amcası Ali Tetik'e müdahale eden anestezi teknikeri Agit Tetik'in tutuklanmasına, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak şube temsilcileri tepki gösterdi.

30.12.2015 17:22

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, yaralanan amcası Ali Tetik'e müdahale eden anestezi teknikeri Agit Tetik'in tutuklanmasına, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak şube temsilcileri tepki gösterdi.

27 Aralık 2015 tarihinde Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi'nde kurşun isabet etmesi sonucu yaralanan amcası Ali Tetik'e ilk müdahalesini yaparak, Cizre Devlet Hastanesi'ne götüren Agit Tetik, hastanede görevli polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından Cizre Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Agit Tetik, kuvvetli suç şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Agit Tetik'in tutuklanması ile ilgili SES ve İHD Şırnak şube temsilcileri bugün akşam saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan SES Şırnak Şube Başkanı Lezgin Gözlek, tutuklanan Agit Tetik'in anestezi teknikeri olduğunu ancak atanmadığı için resmi olarak bir kurumda çalışmadığını söyledi.

'SOKAKTA BİLE YARALI GÖRSEK YARDIM EDERİZ'

Tetik'in yaralı amcasına yardım etttiği ve hastaneye götürdükten sonra gözaltına alındığı ve tutuklandığını hatırlatan Gözlek şunları söyledi:

"Yaralanan Ali Tetik'e, yeğeni tarafından ilkyardım müdahalesi yapılmıştır. Yaraya tampon uygulanmış olup, bunun beraberinde 28 Aralık günü Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Yaralıyı hastaneye getirdiklerinde ilk sordukları şey, 'bu tamponu kim yapmıştır' deniliyor. Yaralıya ilk müdahaleyi yapan Agit Tetik bir anestezi teknikeridir.  Güvenlik güçleri bu arkadaşımızı gözaltına alarak cezaevine göndermiştir. Biz sağlık personelleri, birini sokakta bile yaralı bulsak yardım eder, müdahale ederiz. Bizim insani değerler altında bu yatmaktadır. Bu arkadaşımıza uygulananların kesinlikle yanlış olduğunu söylüyoruz."

İHD Şırnak Şube yöneticisi Av. Büşra Demir de, müdahale ettiği amcasını hastaneye götüren Agit Tetik'in tutuklanmasının yanlış olduğunu savunarak serbest bırakılmasını istedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de, Yaralanan Amcasına Yardım Eden Anestezi Teknikerinin Tutuklanmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement