Cizre Suruç'taki Patlamada Ölen Uğur'un Cizre'deki Babaevinde Matem - Son Dakika
Güncel

Cizre Suruç'taki Patlamada Ölen Uğur'un Cizre'deki Babaevinde Matem

Cizre Suruç\'taki Patlamada Ölen Uğur\'un Cizre\'deki Babaevinde Matem

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde dün meydana gelen patlamada yaşamanı yitiren 32 kişiden biri olan Uğur Özkan'ın Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki babaevinde matem yaşanıyor.

21.07.2015 17:06

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde dün meydana gelen patlamada yaşamanı yitiren 32 kişiden biri olan Uğur Özkan'ın Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki babaevinde matem yaşanıyor. Haberi duyan komşuları, anne Keriman ve ablası Hatice Özkan'ı teselli vermeye çalıştı.

Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 32 kişiden biri olan Uğur Özkan'ın (26) Cizre'deki evinde taziye hazırlıkları başladı. Anne Keriman ve ablası Hatice Özkan, gözyaşlarına boğulurken, bugün saat 16.00'da getirilecek cenaze için hazırlıklar başlatıldı.

"KOBANİ'DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN ŞEKER ALMIŞTI"

Anne Keriman Özkan, oğlunun haberini televizyondan duyduğunu belirterek, "Biz televizoyndan haberi duyduk. 'ben arkadaşımın bayramına gideceğim' demişti. Ben de şeker, para verdim oğluma tamam dedim, yolun açık olsun dedim. İstanbul'da çalışıyordu. Bayramda ziyaretimize gelmişti. Bayramımızı kutladı, ablasının bayramına da gitti. Anne, 'duş alayım mı?' diye sordu, ben de al oğlum dedim. Hadi oğlum güle güle git dedim. 25 yıldan beri İstanbul'daydık bütün arkadaşlarıyla birlikte aralarında topladıkları paraları biriktirip, işte şeker almışlardı. Arkadaşı getirdi anneciğim, 'bu şekerler sende kalsın biz gittiğimizde senden alırız. Arkadaşımız da aralarında topladıkları paraları bu şekerleri almışız arkadaşımızla birlikte yardım götüreceğiz Kobane'ye' dedi. Topladıkları şekerleri Kobani'deki çocuklara götürecekti, olmadı götüremedi" dedi.

"ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİNİ OKUYORDU"

Abla Hatice Özkan ise, Kürtçe ağıtlar yakarak, kardeşi Uğur'un elektrik mühendisliğini okuduğunu anlatarak, "Ne istediler benim kardeşimden? Evlenecekti, ne istediler? 26 yaşındaydı daha, ben kardeşimin kanını yerde bırakmam. Eletrik mühendisliğini okuyordu, açık öğretimden okulu bitirmişti ama tekrar başlamıştı. Bayramın 1'inci günü tek söylediği şey, 'ben de Cizre'ye bayramlaşmaya geleceğim' diye. Ben şaka yaptığını zannettim, geldi bak cenazesini bana getirdi. Kobane'ye her zaman destek veren bir kardeşimdi. Geçen sene de Kobane'ye gitti, geldi. Annem şeker vermiş, tek amaçları çocukları sevindirmekti. Başka günahları yoktu. Elinde silahı yoktu, bıçağı yoktu. Hani nerde Türkiye Cumhuriyeti? Diyorlar kardeşiz, kardeşliği bu mu? Bizi öldürerek mi kardeş oluyor bizimle" diye konuştu.

Komşuları, anne ve abla Özkan'ı sakinleştirmeye çalıştığı gözlenirken, Uğur Özkan'ın cenazesinin bugün saat 16.00'da Cizre'ye gelmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre Suruç'taki Patlamada Ölen Uğur'un Cizre'deki Babaevinde Matem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement