Clarence Seedorf Ac Milan Yolunda - Son Dakika
Güncel

Clarence Seedorf Ac Milan Yolunda

Clarence Seedorf Ac Milan Yolunda

Hollandalı futbolcu Seedorf: "22 yılın ardından futbolu bırakıyorum” "Milan'a dönmekten mutluyum" "Berlusconi'ye 'hayır' diyemedim"

14.01.2014 19:45

Hollandalı futbolcu Clarence Seedorf, futbolu bıraktığını açıkladı, İtalyan futbol devi AC Milan takımının başına geçeceği sinyalini verdi.

Brezilya takımlarından Botafogo'da top koşturan 37 yaşındaki Seedorf, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek kariyerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Seedorf,  oyunculuk kariyerini bitirirken, 10 yıl kadar formasını giydiği ve 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Süper Kupası, 2 İtalya Serie A, 2 İtalya Süper Kupası, 1 İtalya Kupası ile 1 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonluğu yaşadığı AC Milan takımına teknik direktör olarak gelmeye hazırlandığını duyurdu.

"Açıklamak istiyorum ki 22 yılın ardından bugün oynamayı bırakıyorum" ifadeleriyle basın toplantısına başlayan deneyimli futbolcu, "Benim için zor bir geceydi ancak bugüne kadar kariyerimde yaptıklarım beni son derece memnun etmekte" dedi.

Botafogo kulübüne teşekkür eden Seedorf, "Bu tecrübe, bana bir sonraki geçişte; antrenör olarak Milan'ın başında çok yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hollandalı futbolcu, AC Milan kulübünün sahibi Silvio Berlusconi ile görüşüp görüşmediği sorusuna, "Berlusconi ile ilişkime örnek:  Dün beni aradığında ona hayır diyemedim" şeklinde yanıt verdi.

Milan'daki kariyerine yönelik bir soruya Seedorf, "Yeni bir mücadele olacak ama sakinim. Bugün bunu daha fazla konuşmak istemiyorum çünkü bugün Botofago'daki son günüm. Bu kararı gün içinde aldım ama zor bir geceydi. Kararı, yemekte kızlarıma da açıkladım. Herkes benimle aynı fikirdeydi" yanıtını verdi.

İtalyan kulübünde yardımcılarının kim olacağı yönündeki soruya cevap vermeyeceğini belirten Hollandalı yıldız isim, "Milan'a dönmekten mutluyum. Bu kararı kısa sürede aldım" ifadesini kullandı.

Basın toplantısında Botafago Kulübü Başkanı Mauricio Assumpçao da Seedorf'a üzerinde "Teşekkürler ve İyi şanslar" yazısı bulunan bir resmini hediye etti.

Başkan Assumpçao, "Biraz daha bizimle kalmasını isterdik ancak futbol dünyası büyük bir antrenör kazanıyor. Birçokları, ileride Milan'ı izlemek zorunda kalacak" diye konuştu.

İtalyan La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde de Seedorf'un menajeri Deborah Martin'in Brezilyalı gazetecilerin sorusu üzerine İtalyan gazetesinde bugün çıkan haberi doğrulayarak "Seedorf, 2,5 yıllık yani 2016 yılına kadar olan bir sözleşmeye imza attı" dedi.

Bu arada adı Seedorf'un yardımcıları arasında geçen Arjantinli eski futbolcu Hernan Crespo da bir İtalyan radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Seedorf'un, Milan'a dönüşünden memnunum. Ben onun ekibinin bir parçası olacak mıyım? Bunu bilmiyorum, bekleyip göreceğiz" ifadesini kullandı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Clarence Seedorf Ac Milan Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement