"Çocuk Bakım Ürünlerinde Güvenlik Riskleri ve Denetim Yöntemleri" Konulu Çalıştay Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Çocuk Bakım Ürünlerinde Güvenlik Riskleri ve Denetim Yöntemleri" Konulu Çalıştay Yapıldı

"Çocuk Bakım Ürünlerinde Güvenlik Riskleri ve Denetim Yöntemleri" Konulu Çalıştay Yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Komisyonu Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisinin işbirliği ile Ankara Plaza Otel'de "Çocuk Bakım Ürünlerinde Güvenlik Riskleri ve Denetim Yöntemleri" konulu bir çalıştay düzenlenmiştir.

02.07.2013 13:34

Bakanlığımızca yürütülen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, AB'deki iyi uygulama örneklerinin öğrenilmesi ve Bakanlığımız PGD altyapısının geliştirilmesine yönelik bilgi alışverişinde bulunulan çalıştaya, AB Komisyonunu temsilen uzmanlar, ülkemizde PGD faaliyeti yürüten kamu kurumlarının ve laboratuarlarının temsilcileri, Ticaret İl Müdürlüklerimizdeki denetimle görevli personel ve Ankara'da görevli Gümrük ve Ticaret Denetmen Yardımcılarımız katıldı.

İki gün süren çalıştayda, Türkiye'deki PGD faaliyetleri, AB'nin Genel Ürün Güvenliği Yönergesi, Avrupa Birliği'ndeki PGD uygulamaları, AB'deki gümrük ve piyasa gözetimi otoriteleri arasındaki işbirliğine ilişkin örnekler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu, Avrupa Birliği'nde risk değerlendirmesi yöntemi ve gümrüklerde yapılan ürün güvenliği denetimleri konusunda bilgi verildi.

Ülkemizin piyasa gözetimi ve denetimi yapan kuruluşları ve Bakanlığımızdaki piyasa gözetiminden sorumlu personel için eğitici nitelikte olan ve çalışmalarımıza ciddi katkı sağlayacak olan bu tür çalıştaylara önümüzdeki dönemde de farklı konularda devam edilmesi planlanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çocuk Bakım Ürünlerinde Güvenlik Riskleri ve Denetim Yöntemleri' Konulu Çalıştay Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement