Çocuk Gelin Cinayetinde Hapis Cezası İstendi - Son Dakika
Güncel

Çocuk Gelin Cinayetinde Hapis Cezası İstendi

Çocuk Gelin Cinayetinde Hapis Cezası İstendi

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kaçarak evlendiği S.Y. tarafından öldürülen 17 yaşındaki E.Y. cinayetiyle ilgili iddianame hazırlandı.

22.01.2013 14:31  Güncelleme: 14:32

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde 15 yaşında kaçarak evlendiği Süleyman Yayla'nın şiddetinden kurtulmak için sığındığı baba evine gelen eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Emine Yayla cinayetiyle ilgili iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede 23 yaşındaki Süleyman Yayla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Geçtiğimiz yıl 12 Kasım'da işlenen cinayetle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, çocuk gelinin 2010 yılında Süleyman Yayla ile tanıştıktan sonra hamile kaldığı, daha sonra da kaçırıldığı yer aldı. İddianamede çocuk gelinin hamile kalması üzerine ailelerin evlenmelerine rıza gösterdiği ve Sakarya 2'nci Aile Mahkemesi'nin kararıyla evlendikleri yer aldı.

İddianameye göre Süleyman Yayla'nın askerden geldikten sonra eşiyle tartışıp ona şiddet uyguladı. Eşinin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açarken, 22 Nisan 2012'de Süleyman Yayla'nın şiddet uygulaması nedeniyle Emine Yayla'ya koruma tedbiri verildi. Ancak bu tedbire uymaması nedeniyle Süleyman Yayla'ya tazyik hapsi verildiği, çocuklarının velayetinin ise eşine verildiği yer aldı. 2 sayfalık iddianamede Emine Yayla'nın 3 Kasım 2012'de anne ve babasının yanında olduğu dönemde Süleyman Yayla'nın kayınpederinin evine gelerek, kendisiyle evlenmeden önce bir kişiyle ilişkisinin olduğunu söyleyerek eşini bir kez daha tehdit ettiği de belirtildi.

Ancak Süleyman Yayla'nın eşinin ilişkisi olduğunu iddia ettiği Y.K.G.'nin bunu reddettiği, bu nedenle zanlının çocuk gelini 'Keseceğim' diye tehdit ettiği savcılığın taraflar hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde mart ayında başlanacak olan davanın iddianamesine göre Süleyman Yayla, olayın olduğu 12 Kasım 2012'de babasının yanında kalan eşiyle konuşmak istediğini söyleyerek eve girdiği. Odasında görüşmeye başladıkları sırada 1.5 yaşındaki çocuğunun gözü önünde eşini bıçaklayan Süleyman Yayla ayakkabılarını bırakıp pencereden kaçtığı ifade edildi. İddianamede Sülayman Yayla'nın eşini tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Gelin Cinayetinde Hapis Cezası İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement