Çökelek Davası Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Çökelek Davası Yarın Başlıyor

Çökelek Davası Yarın Başlıyor

Gölmarmara ilçesinde, asma yaprağı toplamaya giden 13’ü kadın 15 tarım işçisinin can verdiği kazanın ilk duruşması yarın yapılacak.

09.12.2015 15:05

Gölmarmara ilçesinde, asma yaprağı toplamaya giden 13'ü kadın 15 tarım işçisinin can verdiği kazanın ilk duruşması yarın yapılacak. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek dava saat 15.45'te başlayacak.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 6 Temmuz 2015 günü sabah saat 05.00 sıralarında Gölmarmara'da meydana gelen trafik kazasını Manisa Barosu olarak takip ettiklerini söyledi. Baroda yaptığı açıklamada, kazada 14 işçi ve aracı kullanan şoförün hayatını kaybettiğini hatırlatan Ali Arslan, "O süreçten sonra biz bu ölen işçilerimizin yakınlarına, ailelerine yardımcı olmak amacıyla Manisa Barosu tarafından avukat görevlendirdik. Salihli'deki meslektaşlarımız bu davayı üstlenmiş ve bu davalarla ilgili hukuki süreci yürütmektedir. Bununla ilgili iddianame hazırlanmış, mahkemece kabul edilmiş ve yarın saat 15.45'de Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması yapılacak. Yine Manisa Barosu olarak da biz bu davayı yakinen takip edeceğiz. Meslektaşlarımız bu davada müdahil olarak yer alacak. Ölen kişilerin yakınlarına yardımcı olma anlamında Manisa Barosu gerekli katkıyı sağlayacak" diye konuştu.

"TANKER SÜRÜCÜSÜ ŞERİT DEĞİŞTİRMİŞ"

Baro Başkanı Arslan, yapmış oldukları araştırmada işçileri taşıyan araç şoförünün ehliyetinin 6 ay önce alındığını, fakat kazanın olduğu tarihte ehliyetinin iadesi için gerekli sürenin dolduğu hatta bir haftalık bir süreç geçtiği, aslında isteseydi ehliyetini alabilecek konumda olduğu şeklinde bir sonuca ulaştıkları anlattı. Arslan, zaten orada ehliyetsiz araç kullanmaktan kaynaklanan bir kusur olmadığını belirterek şunları söyledi: "Yani ehliyetsiz araç kullanmakla onun ayrı bir cezası söz konusu. Orada meydana gelen kazadaki kusurun değerlendirilmesi daha farklıdır. Zaten adli tıp tarafından sunulan bilirkişide de tanker sürücüsünün şerit değiştirerek kazada tamamen kusurlu olduğu sonucuna varılmıştır. Yani bu anlamda ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı işçileri taşıyan araca bir kusur yüklenilmesi söz konusu değildir."

KAZA

Kaza, Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler köyü yakınlarında 6 Temmuz sabahı meydana geldi. E.İ.'nin kullandığı 10 P 8765 plakalı süt tankeri ile Seydi Aydın yönetimindeki 45 SA 3779 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada, kamyonette bulunan ve Salihli'nin Çökelek köyünden bağ yaprağı toplamaya giden sürücü Seydi Aydın (52)'ın yanı sıra eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ümmühan Uysal (30), Durdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmühan Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından tutuklanan tanker sürücüsü E.İ. hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çökelek Davası Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement