Çömlek Köy Halkı Barajın Yapılmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Çömlek Köy Halkı Barajın Yapılmasını İstiyor

Çömlek Köy Halkı Barajın Yapılmasını İstiyor

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun dün Edirne’de taşkın sahasını gezmesinin ardından Çömlek Köy Barajı’nın proje ihalesi yapıldığını açıklaması, Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlek köyde halkı umutlandırdı.

05.02.2015 16:23

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun dün Edirne'de taşkın sahasını gezmesinin ardından Çömlek Köy Barajı'nın proje ihalesi yapıldığını açıklaması, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlek köyde halkı umutlandırdı.

Çömlek köy muhtarı Feridun Ertürk, Yunanistan ve Bulgaristan'da yaşanan yağışlardan Karaağaç halkının mağdur olduğunu belirtti. Yıllar önce Çömlek Köy Barajı'nın yapılmasının konuşulduğunu ifade eden Muhtar Ertürk, "Geçtiğimiz gün bakanımızın konuşmasını dinledik. Bulgaristan'ın Tunca Nehri üzerinde 17 tane barajı var, bizim niye olmasın burada bir barajımız. Biz niye sulu tarıma geçmeyelim, köyümüz tarım ve hayvancılıkla uğraşan ufak bir köydür. Köy halkımız çalışkandır. Yapılması planlanan barajın pompayla havuz sistemiyle suyun taşınması planlanıyor. Artık yapılınca bitince hep beraber göreceğiz" dedi.

Köy halkından Emre Öz, "Döllük köyünden Edirne havzasına kadar toplam 56 bin dönüm hektar sulanması diye söylenmişti. DSİ Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda 2015 yılının sonunda yapımına başlanacağı söylenmişti. Ama şu ana kadar herhangi bir faaliyet ve çalışma olmadı. Sel ve taşkınlar yaşandığında genellikle baraj yapılması gündeme geliyor. Taşkınlar bittikten sonra herhangi bir çalışma yapılmıyor" şeklinde konuştu.

İlk olarak 1979 yılında köylerine baraj yapılması için dilekçe veren Murat Yaşar Öz ise, "Dönemin DSİ Müdürü Mehmet Bey vardı, dilekçeyi verdikten sonra biraz bekleyeceğiz dedi. 33 yıl oldu hala bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Köy halkından Bahattin Öz de her taşkından sonra baraj konusu gündeme geldiğini ama sonradan unutulduğunu ifade etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çömlek Köy Halkı Barajın Yapılmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement