Çorba Ekmekle Güne Başlıyorlar - Son Dakika
Güncel

Çorba Ekmekle Güne Başlıyorlar

Uşak Üniversitesi, özellikle sınav dönemi yoğunluğu nedeniyle kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere her sabah sıcak çorba ikramında bulunuyor Rektör Prof. Dr. Sait Çelik: "Her sabah öğrencilerimize ekmek ve çorba ikram ediyoruz" Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı Sekreteri Aydın: "Öğrencilerimizin.

17.12.2013 11:08

SONER KILINÇ - Uşak Üniversitesi, özellikle sınav dönemi yoğunluğu nedeniyle kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere her sabah sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin büyük bölümünün sabahları kahvaltı yapmadan okula geldiklerini belirlediklerini, bu durumun öğrencilerin okuldaki performansını etkilediğini söyledi.

Bu durumu tersine çevirmek için Uşşak Aşevi ile ortaklaşa hazırlanan proje ile Bir Eylül Kampüsü'nde her sabah yaklaşık 2 bin öğrenciye çorba ikramında bulunduklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin mutluluğu ve eğitim hayatlarındaki başarıyı sağlamak için buradayız. Onların tüm sorunlarına çözüm aramak asli görevimiz. Öğrencilerimizin büyük bölümünün okula geç kalma korkusu, sabah erken uyandığı için kahvaltı edememe gibi çeşitli nedenlerden sabah kahvaltı etmeden okula geldiğini öğrendik. 'Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz' dedik. Onların aç şekilde derse girmelerine razı olamıyorduk. Çünkü bu durum onların derslerdeki performanslarını olumsuz etkiliyordu. Aşevi ile görüştük. Her sabah 2 bin kişilik çorba ikramında bulunmalarını istedik. Onlar da memnuniyetle olayı değerlendirdi. Artık her sabah kapalı bir mekanda öğrencilerimize ekmek ve çorba ikram ediyoruz. İlk günler ilgi azdı ancak ilerleyen günlerde ilginin artacağını düşünüyorum."

Uşşak Aşevi Yardım Kültür ve Hizmet Vakfı Sekreteri Zafer Aydın ise üniversiteden kendilerine gelen çorba dağıtma fikrini benimsediklerini ve ellerinden gelen desteği sağladıklarını vurguladı.

Amaçlarının öğrencilerin moral, motivasyonunu yükseltmek olduğunu dile getiren Aydın, "Öğrencilerimizin derslere daha iyi motive olmalarını sağlamak ve bütçelerine bir nebze yardımcı olmak için her sabah 2 bin kişilik çorba dağıtıyoruz. Aşevimiz hayırseverlerin desteğiyle bu hizmetleri veriyor. Üniversitede okuyan değişik ülkelerden ve illerden gelen çok sayıda öğrencimiz var. Bu projeyle onlara bir aile sıcaklığını da göstermiş oluyoruz. Asıl teşekkürü aşevine desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimiz hak ediyor" dedi.

Uşak Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu ise projenin fikir babası olduğunu ve öğrencilere destek olmak için bu projeyi geliştirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz çorba ikramından çok memnun. Burada herkes bir ailenin fertleri gibi gelip çorbayla kahvaltı edebiliyor. Bu ortamın oluşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uşşak Aşevi Yönetim Kurulu Üyesi Sahip Akarca ise talip olması halinde ikram edilen çorba miktarının artırılacağını ifade ederek, "Değişik çorbalar hazırlayarak onlara hizmet etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. - Uşak

Çorba Ekmekle Güne Başlıyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorba Ekmekle Güne Başlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement