Çorum'daki "Kartopu" Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Çorum'daki "Kartopu" Cinayeti Davasında Karar

Çorum\'daki "Kartopu" Cinayeti Davasında Karar

Attığı kartopu yüzünden tartıştığı kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

08.01.2014 11:45

Çorum'da attığı kartopu yüzünden tartıştığı kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yıl önce Cengiz Topel Caddesi'nde arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada atılan kartopunun yoldan geçen İsmail Demirci'nin (20) yüzüne isabet etmesi sonucu çıkan tartışmada Demirci'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve  "kasten adam öldürme" suçundan hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan Musa Özkaya'nın (20) yargılanmasına devam edildi.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Özkaya ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Özkaya, mahkemedeki son savunmasında, "Kartopu oynadığım sırada attığım kartopu yanlışlıkla İsmail Demirci'ye geldi. Bunun üzerine kendisi bana küfretti ve hakaretlerde bulundu. Aramızda tartışma çıktı. Bu tartışmanın ardından sinirlerime hakim olamadım ve istemediğim bu olay gerçekleşti" dedi.

Sanık avukatı Oğuz Özkan ise olayın tahrik altında gerçekleştiğini ifade ederek, müvekkiline verilecek cezada tahrik hükümlerindeki indirimlerin uygulanması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık ve taraf avukatlarının savunmalarının ardından karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, yaşanan olayda tahrik unsurlarının var olduğu gerekçesiyle sanık Özkaya hakkında istenen müebbet hapis cezasında indirim uygulayarak, sanığı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay

10 Ocak 2013'te Cengiz Topel Caddesi'nde kartopu oynayan Musa Özkaya'nın attığı kartopu, yoldan geçen İsmail Demirci'ye isabet etmiş, yüzüne gelen kartopu nedeniyle Musa Özkaya ve arkadaşlarıyla tartışmaya başlayan Demirci, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine korunmak için yolun karşısındaki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü binasına girmişti. Demirci'nin uzun süre dışarı çıkmaması üzerine söz konusu binaya giren Musa Özkaya, koluna gizlediği bıçakla Demirci'ye saldırmış, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Demirci hastanede ölmüştü. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'daki 'Kartopu' Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement