Çukurova Üniversitesi'ndeki Operasyon - Son Dakika
Güncel

Çukurova Üniversitesi'ndeki Operasyon

Çukurova Üniversitesi\'ndeki Operasyon

Çukurova Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

15.06.2012 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya tarafından yapılan açıklamaya göre, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince Çukurova Üniversitesi'nde yapılan ihalelerle ilgili olarak, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında nöbetçi mahkemeden alınan karar uyarınca şüphelilerin ikametlerinde, özel iş yerlerinde, üniversitenin idari birimlerinde, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun ikameti ve makamı odası da dahil olmak üzere toplam 37 adreste eş zamanlı olarak arama yapıldı. Şu an itibariyle soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların bir kısmının üniversite idari personeli, diğer kısmının ise iş yapan müteahhitler olduğu belirtilen açıklamada, ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu hakkında herhangi bir gözaltı kararının bulunmadığı, il dışında yakalanan ve gözaltına alınan şüphelilerin Adana'ya soruşturma nedeniyle sevk edileceği kaydedildi.

Öte yandan, yapılan aramalarda 1 dinleme cihazı ile cep telefonu sinyalini kesen 5 jammer bulunduğu öğrenildi.

Operasyon için YÖK'ün daha önce izin vermediği dün yapılan rektörlük seçimlerinden sonra operasyonun gerçekleştirildiği bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çukurova Üniversitesi'ndeki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement