Cumhuriyet Bayramı'nda Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramı'nda Teröre Tepki

Cumhuriyet Bayramı\'nda Teröre Tepki

Adana'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamalarında geçit töreninde polislerin geçtiği sırada bir grup vatandaş, slogan atarak teröre tepki gösterdi.

29.10.2012 12:31  Güncelleme: 12:51

Adana'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü kutlamalarında geçit töreninde polislerin geçtiği sırada bir grup vatandaş, "Polise uzanan eller kırılsın, ülke sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan atarak teröre tepki gösterdi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda tören düzenlendi. Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı vatandaşların bayramını kutladı.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile alanı doldurdu. Bazı vatandaşlar ise göğsüne Atatürk fotoğrafı takıp Kemal Atatürk yazılı kolye taktı. Aileleri ile tören alanına gelen çocuklar da bayramı coşku içinde kutladı.

Selamlamanın ardından geçit töreni yapıldı. 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığına ait asker ve askeri araçlar, sivil toplum örgütleri, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait araç ve polisler, şehit yakınları ve gazilerin katıldığı geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde polislerin geçtiği sırada bir grup vatandaş, "Polise uzanan eller kırılsın, ülke sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan atarak terör tepki gösterdi.

Tören sonrası Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı açıklamada Türkiye'nin doğulusu, batılısı, güneylisi ve kuzeylisiyle bir bütün olduğunu belirterek, "Bayramlar birlik ve beraberliğin kenetlendiği günler olmalıdır. Bugün Adana'da her kesimden vatandaşlarımızın katılımıyla coşkulu bir bayram kutladık" dedi.

Tören boyunca alanı gören yüksek yerlerde uzun namlulu silahlarla özel harekat polisleri görev alırken, tören alanı içinde de çok sayıda polis güvenlik önlemi aldığı görüldü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramı'nda Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement