Danimarka?da Anadolu Kültür Günleri Coşkulu Geçti 1 - Son Dakika
Güncel

Danimarka?da Anadolu Kültür Günleri Coşkulu Geçti 1

Danimarka?da Anadolu Kültür Günleri Coşkulu Geçti 1

Dha DIŞ HABER ? Danimarka'da Anadolu Kültür günleri coşkulu geçti KOPENHAG Belediye meydanında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Kültür Günleri başarı ile gerçekleştirildi.

09.06.2015 12:38

Dha DIŞ HABER ? Danimarka'da Anadolu Kültür günleri coşkulu geçti

KOPENHAG Belediye meydanında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Kültür Günleri başarı ile gerçekleştirildi. Anadolu Kültür Günleri Derneği tarafından düzenlenen ve iki gün süren etkinlik sırasında, Emre Aydın, Kenan Doğulu gibi ünlü sanatçılar da sahne aldılar. Danimarka, İsveç ve Almanya'dan yerel sanatçılar, halk dansları ekipleri, Türkiye'den sanatçılar yanı sıra semazenlerin konser ve gösterileri büyük coşku yarattı. Etkinlik sırasında sponsorlara ve sanatçılara katkılarından dolayı plaketler verildi. İki gün süren etkinlikte, Türkiye'nin, müziği, halk dansları, el sanatları, yiyecekleri ile en iyi şekilde tanıtıldığını belirten dernek başkanı Nail Ad 'Anadolu Kültür günlerinin iki amacı var. Birincisi, burada yaşayan insanlarımızın vatan hasretlerini gidermek. İkincisi ise Türkiye, Türk Kültürü, müziği mutfağı ve el sanatlarını hem Danimarkalılara hem de Kopenhag'ı ziyaret eden binlerce turiste tanıtmak. Geleneksel hale getirdiğimiz Anadolu Kültür Günleri artan bir ilgiyle devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda da aynı tarihlerde daha güzel programlarla bunu devam ettireceğiz. İki gün süren etkinlikte, hiçbir etnik, inanç, milliyet, dil, din ayrımı yapılmadan insanlar bir arada eğlendiler. Bu etkinlik, sanatın, müziğin insanlar arasında diyaloğu nasıl sağladığını çok iyi şekilde gözler önüne seriyor' dedi.

TÜRK GENÇLERİ EMNİYET TEŞKİLATINDA TOPLUMUN AYNASI OLSUNLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Müdürü Helbert Strande, Türkleri çocuklarını polislik mesleğine özendirmeleri çağrısında bulunarak, Türk gençlerinin emniyet teşkilatında toplumun aynası olacaklarını söyledi. Helbert Strande Nail Ad'a etkinlik başarısından dolayı teşkilatın kol düğmelerini hediye ederken, Nail Ad da kendisine bir plaket hediye etti. Etkinlikte hazır bulunan Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan meydandakilere seçimleri hatırlatarak, demokratik haklarını kullanmak için sandık başına gitmeleri çağrısında bulundu oy istedi. Daha sonra seçimde aday olan Yılız Akdoğan, Ömer Çiftçi, Özkan Ekiz ve Özkan Koçak meydandaki izleyicilere tanıtılarak oylarını Türk adaylara vermeleri tavsiye edildi.

ÜNLÜ SANATÇILAR KOPENHAG'I SALLADI

Etkinliğin ilk gününde Emre Aydın birbirinden güzel şarkılarıyla meydana yaklaşık 10 bin kişiye coştururken, Raşit Avcı, Atilla Ateş, Burhan Yıldız, Zeki Sadık sahne aldılar. İkinci günü de Grup Karma'nın ardından akşam sahne alan Kenan Doğulu meydanı hınca hınç doldurdu. En coşkulu an ise, Kenan Doğulunun izleyiciler ile birlikte Onuncu Yıl marşını okuduğu anda yaşandı. İkinci günü, semazenlerin gösterisi, Almanya'dan gelen Barış Halk Dansları grubu, Malmö'den gelen Çocuk halk dansları ekibi, izleyicileri büyülerken, her iki gün DJ Adem'in müzikleri eşliğinde hem milli duygular kabardı hem de her etnik grup ve milletten insan meydanda el, ele omuz omuza halaylar çekti doyasıya eğlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka?da Anadolu Kültür Günleri Coşkulu Geçti 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement