Danıştay'dan Aleviler İçin Kutsal Sayılan Dur Dağı Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Danıştay'dan Aleviler İçin Kutsal Sayılan Dur Dağı Müjdesi

Danıştay\'dan Aleviler İçin Kutsal Sayılan Dur Dağı Müjdesi

Antalya'nın Elmalı İlçesi Tekke Köyü'nde Alevi inancında kutsal sayılan Dur Dağı'ndaki mermer ocağına karşı açılan davada, firma lehine verilen kararı Danıştay bozdu.

08.01.2015 11:37  Güncelleme: 11:44

Antalya'nın Elmalı İlçesi Tekke Köyü'nde Alevi inancında kutsal sayılan Dur Dağı'ndaki mermer ocağına karşı açılan davada, firma lehine verilen kararı Danıştay bozdu. Firmanın itirazı da Danıştay tarafından reddedildi.

KÖYLÜLER TARAFINDAN DAVA AÇILDI

Elmalı İlçesi Tekke Köyü'nde Alevi inancında kutsal sayılan ve Abdal Musa Dergahı'nın da bulunduğu Dur Dağı'nda, RK Marble adlı Hint firmasına ait mermer ocağının faaliyetinin durdurulması ve ruhsat iptaline ilişkin, Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği ile köylüler tarafından dava açıldı.

AYNI MAHKEMEDE İKİ FARKLI KARAR

Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi, 2011 yılında mermer ocağının faaliyetinin durdurulmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mermer ocağı, bu kararla birkaç ay kapalı kaldı. 3 üyeden 2'si değişen aynı mahkeme, davacılardan bazılarının feragati sonrasında yeniden yaptığı değerlendirmede, yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Mahkeme, ruhsat iptaline ilişkin talebi de reddetti.

DANIŞTAY YEREL MAHKEME KARARINI BOZDU

Bu karar üzerine dernek yönetimi ve köylüler, Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin kararını Danıştay'a taşıdı. Danıştay 8'inci Dairesi, yerel mahkemenin firma lehine verdiği kararın bozulmasına hükmetti. Danıştay'ın bu kararına, RK Marble firması itiraz etti. İtiraz üzerine Danıştay 8'inci Daire'de yapılan değerlendirmede, karar düzeltme isteminin incelenmeksizin reddine, Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nce verilen kararın bozulmasına ve dosyanın aynı mahkemeye gönderilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danıştay'dan Aleviler İçin Kutsal Sayılan Dur Dağı Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Öztürk: Ali deliveli adın güzel ama senin olmadığın belli. Kendi değerlerinize zarar verilmek istendiğinde yobazlığın dibine vuruyorsunuz iş başka görüşlere geldin mi fıss. Arkadaşın dediği gibi Hira dağı ne olacak? Iblis bile sizin zihniyetiniz karşısında pes der yaa 17 2 Yanıtla
  • hoşt: sayın cahil alideliveli07 yazan gafil islamiyette birçok kutsal dağ var örnek hira dağı araştır biyerinden atma 14 1 Yanıtla
  • tax: Nezaman insanlari oldugu gibi kabullenecegiz. 7 1 Yanıtla

Advertisement