DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt: Savaş Şehrimize Taşınmıştır - Son Dakika
Güncel

DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt: Savaş Şehrimize Taşınmıştır

DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt: Savaş Şehrimize Taşınmıştır

IŞİD'in saldırılara dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Şengal İle Dayanışma Koordinasyonu, bölge halkına dayanışma çağrısı yaptı.

15.08.2014 22:11

IŞİD çetelerinin Şengal'e dönük gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Şengal İle Dayanışma Koordinasyonu, bölge halkına dayanışma çağrısı yaptı. Burada konuşan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, savaşın artık sadece Rojava ve Güney Kürdistan ile sınırlı olmadığını vurgulayarak, "IŞİD ve diğer insanlık düşmanı çetelerin halklarımıza saldırdığı ilk gün savaş şehrimize de taşınmıştır" dedi

Şengal ile Dayanışma Koordinasyonu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Şengal'e dönük gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek amacı ile Diyarbakır Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çok sayıda koordinasyon üyesinin katıldığı açıklamada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Ortadoğu halklarının bütün dünyanın gözleri önünde insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığını belirterek, "Ortadoğu'da bugün yaşananların uzun bir izaha ihtiyacı yoktur; Ortadoğu'nun kadim halkları IŞİD çetesi eliyle bu topraklardan koparılarak, bölge yeniden dizayn edilmek istenmektedir. Bu savaşın ve bu zülmün en fazla acı çekenleri ise yine kadınlar ve çocuklar olmuştur. Ve İŞİD çetelerinin saldırılarından kadınların payına zülüm ve vahşet düşmüştür. Bu çete kadınlarımızı pazarlarda satacak kadar vahşidir" dedi.

'ORTADOĞU İNSANSIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR'

Ortadoğu'da yaşananlarının insanlık düşmanı bir karanlık ile aydınlığın savaşı olduğunu belirten Zümrüt, "Ortadoğu insansızlaştırılmak, renkleri soldurulmak istenmektedir. Ancak bu topraklar, Adem ile Havva'dan beri hem yaşama hem de direnişe kaynaklık etmiş topraklardır. Kürtler, Süryaniler, Araplar, Ermeniler ve diğer halklar bu mirasın taşıyıcılarıdır. Bu topraklar, zalim Dehaklara hiç boyun eğmemiş, her yangından başları dik çıkmayı öğrenmişlerdir. Bugün kadın ve çocuklarımız şahsında Rojava ve Güney Kürdistan'daki kardeşlerimize tarihte görülmemiş bir toplu ölümü ve zulmü reva görenlerin hesabı geçmiş örneklerde olduğu gibi şimdiden boşa çıkmıştır. Efrîn'de, Kobanê'de, Cizîrê'de, Rabia'da, Şengal'de, Mexmûr'da, Kerkük'te, Celewla'da, Xaneqîn'de yaşanan direniş, bu karanlık çete şahsında ortaya çıkan karanlık niyetin sahiplerine verilmiş en iyi yanıttır" diye konuştu.

'SAVAŞ ŞEHRİMİZE DE TAŞINMIŞTIR'

Savaşın artık sadece Rojava ve Güney Kürdistan ile sınırlı olmadığını vurgulayan DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt şunları söyledi;

"IŞİD ve diğer insanlık düşmanı çetelerin halklarımıza saldırdığı ilk gün savaş şehrimize de taşınmıştır. Sokaklarımızda silahlar patlamasa da, vahşi saldırılardan kaçarak sınırı geçen binlerce Êzidi, Süryani, Türkmen ve Arap kentlerimizde yaşam mücadelesi vermektedir. Tabi AKP hükümetinin, ülkemizi bu vahşetin beslendiği arka bahçe haline getirmesinin bundaki payını görmek gerekiyor. Mültecilere kapılarını açan ancak yaşamlarını sürdürmeleri konusunda herhangi bir politikası olmayan hükümetin tavrı adeta bu insansızlaştırma hareketine katkı sunmaktadır. Ancak bizler geçen yüzyıldan kalan bu soykırım denemesini görüyoruz ve buna seyirci kalmayacağız.

'YOK EDİLMELERİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

Korku ve şokla topraklarından kaçmak zorunda bırakılan kardeşlerimizin göç yollarında, metropollerde onursuzlaştırılmalarına ve açlıkla terbiye edilerek yok edilmelerine göz yummayacağız. Halkımız zaten şimdiye kadar şehirlerimize sığınan kardeşlerimizle evini, lokmasını ve hırkasını paylaşarak bunu göstermiştir. Partimiz adına Amed halkına bu vefalı ve fedakâr tavrı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Umudumuz, her biri kendi toprağında güzel bir çiçek olan halklarımızın yeniden kendi topraklarına dönerek, kendi renkleri ve kökleri ile yeniden buluşmalarıdır ancak o güne kadar kardeşlerimiz bizim misafirimizdir. Başımız gözümüz üzerinde yerleri vardır. O güne kadar bu kardeşlerimiz doymadan boğazımızdan tek lokma geçmeyecektir.

'DESTEĞİNİZİ İSTEYECEĞİZ'

Bu amaçla il örgütümüzle birlikte oluşturulan Şengal ile Dayanışma Koordinasyonu oluşturulmuş bulunmaktadır. Gerek sınırlarımızın hemen ötesinde Şengal'de, Afrin'de, Kobane'de, Cizire'de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz, gerekse şehrimize misafir olmuş kardeşlerimiz ile dayanışmak amacıyla evlerinize misafir olacaklardır. Seçilmişlerimiz, eski ve yeni parti yöneticilerimiz ve tüm çalışanlarımız, Amed'de çalınmayan kapı, gidilmeyen esnaf, ulaşılmayan çiftçi köylü bırakmayacağız. Şehrimizin misafirleri için evlerinize misafir olacağız ve desteğinizi isteyeceğiz. Şehrin işlek yerlerinde bekleteceğimiz Rojava yardım kamyonları ile gücünüzün elverdiği yardımları toplayarak, kardeşlerimize göndereceğiz.

HALKA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Yapılacak yardımlar ilçe belediyelerinde oluşturulan depolara yapılabilecektir. Amed merkezde yardımlar ilçe belediyelerinin yanı sıra Sümerpark ve DBP il binamıza da yapılabilecektir. Bu bir kampanya değil, bir seferberlik çağrısıdır. Dolayısıyla halkımıza yardım değil görev çağrısında bulunuyoruz. Gün kardeşliğimizin, birliğimizin, insanlığımızın sınanma günüdür. Bu sınavdan defalarca onurla çıkan Amed halkının bir kez daha üzerine düşeni yerine getireceğine inanıyoruz."

Zümrüt açıklamanın sonunda Şengal'den zorunlu olarak göç eden yurttaşlarla dayanışmak için DBP Diyarbakır İl binasında oluşturulan Koordinasyon Merkezinin iletişim bilgileri paylaşıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt: Savaş Şehrimize Taşınmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement