Değirmenci En Büyük Ders İnsanın Kendi Hayatıdır - Son Dakika
Güncel

Değirmenci En Büyük Ders İnsanın Kendi Hayatıdır

Değirmenci En Büyük Ders İnsanın Kendi Hayatıdır

Avcılarda eğitim gören 67 bin öğrenciden 18 bini takdir ve teşekkür belgesi aldı.

20.01.2012 20:53

Avcılarda eğitim öğretim sezonunun birinci yarıyıl tatili dönemi töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci öğrencilere öğütler verdi. En büyük dersin insanın kendi hayatı olduğunu söyleyen Değirmenci, "Çocuklarımıza sadece hayattan ders almayı değil, hayata hazırlanmayı da öğretin. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "Komutanlar astlarından bilgi ve ahlaken daha üstün olmak zorundadır" der.

Çocuklarımıza hümanist bir bakış açısı kazandırmak, çevreyi koruma bilinci sağlamak, paylaşma duygusu aşılamak, aynı zamanda mücadeleci, yaratıcı birey yetiştirmek istiyorsak, onları bilgi ve ahlaken üstün insanlar kılmak için Anadolu topraklarından yetişmiş düşünce ve bilim insanlarımızı örnek gösterebiliriz" dedi.

Başarı Çıtası Yükseliyor

Avcılar Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ise Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Avcılarda eğitim çıtasının yükseldiğini belirterek, "Parlayan yıldız Avcılara örnek eğitim ortaya koymak için çalışıyoruz. 67 bin öğrencimizden 18 bini takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanmıştır. Bunu daha da ileri seviyeye götürmek için yoğun mücadele vermemiz gerekir. Bunu başaracağız. Okul yöneticilerine, velilere ve öğrencilerimize güvenim tamdır" dedi.

Yarıyıl tatili sebebiyle İnönü İlköğretim okulunda düzenlen törende konuşan Okul Müdürü Ayhan Korkmaz törene katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Değirmenciden Öğütler

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 15 günlük bir dinlenme sürecine giren öğrencilerin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi. Değirmenci yaptığı konuşmada: " Değerli öğretmenlerim, sevgili velilerim; Bugün 2012 yılı Eğitim ve Öğretim sezonunun birinci dönemini sonlandırıyorsunuz.

15 günlük bir dinlenme sürecine giriyorsunuz. Bu kısa süreyi iyi değerlendirmenizi diliyorum. Karneleri zayıf olan öğrencilerimiz sakın kafayı takmayın 2. Yarıda nasıl başarılı olurum diye program yapmalı

Benim için iki şey çok önemlidir.

Sağlık ve Eğitim… Eğitim geleceğimizdir. Çünkü bugün elinden tutup okula getirdiğimiz çocuklarımıza yarın, ülkemizi, laik demokratik Cumhuriyetimizi emanet edeceğiz" dedi Değirmenci eğitimcilere seslenerek, "En büyük ders insanın kendi hayatıdır… Çocuklarımıza sadece hayattan ders almayı değil, hayata hazırlanmayı da öğretin.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "Komutanlar astlarından bilgi ve ahlaken daha üstün olmak zorundadır" der. Çocuklarımıza hümanist bir bakış açısı kazandırmak, çevreyi koruma bilinci sağlamak, paylaşma duygusu aşılamak, aynı zamanda mücadeleci, yaratıcı birey yetiştirmek istiyorsak, onları bilgi ve ahlaken üstün insanlar kılmak için Anadolu topraklarından yetişmiş düşünce ve bilim insanlarımızı örnek gösterebiliriz.

Sevgi ve hoşgörüde Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, araştırma ve meraklılıkta Evliya Çelebi, kendine güvende Mimar Sinan, yaratıcılıkta Hazerfen Ahmet Çelebi, denizcilik ve haritada Piri Reis çok önemli örneklerimizdir.

Bilimin ve kültürün evrenselliği için, Goethe, Shakspeare, Sokrates, Platon, Descartes gibi düşünce ve bilim ustaları da önemli kaynaklarımızdır. Okulda çocuklarımıza hata yapmanın, hile yapmaktan daha onurlu olduğunu öğretin.

Tüm insanları dinlemesini, sadece iyi olanları almasını öğretin.

Eğer yapabilirseniz, üzüldüğünde bile nasıl gülümseyebileceğini öğretin. Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğretin.

Çocuklarımıza kuvvetini ve beynini en yüksek fiyata satmasını, fakat hiçbir zaman yüreğine fiyat etiketi koymamasını öğretin.

Ona her zaman kendisine karşı derin bir güven duymasını öğretin ki, insanlığa karşı büyük bir inanç taşısın…

Bu saydıklarım belki de çok büyük bir taleptir biliyorum. Ama ne kadarını öğretebilirseniz öğretin" diye konuştu

Avcıların Genç Yıldızları

Öğrencilere Avcıların yarınları genç yıldızları diye seslenen Değirmenci: "Ülkemin geleceği yarınların yöneticileri Avcıların genç yıldızları, Yaşam yolculuğu çalı-çırpısı başkaları tarafından temizlenmiş bir asfalt üzerinde yürümek değildir.

Ülkemizi güvenle geleceğe taşımak, her hangi bir engele takılmasını engellemek ancak ve ancak öğretmenlerim çabasıyla olanaklıdır.

Bütün çocuklarımın yanaklarından öpüyorum. Derslerinizdeki eksiklikleri gözden geçirmek, yeniden çalışma programı yaparak daha başarılı olacağınıza inanmak ve başarmak sizlerin ellerindedir.

Bu çabanızda sizlere başarılar dilerim.

Bu duygularımla öğretim yılının bu ara döneminde tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimize iyi tatiller diliyor sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından okul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu. Karadeniz, Güneydoğu yörelerine ait folklor gösterileri büyük ilgi gördü.

Nasrettin Hoca'dan hicivler şiirlerin okunduğu programda bir de davul şov vardı. Davulcunun ilginç davul çalma teknikleri büyük alkış aldı. Daha sonra Okul korosunun seslendirdiği şarkılarla coşan konuklar öğrencileri ayakta alkışladı. Okul birincileri ve çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal emekli Milli Eğitim Müfettiş ve Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Değirmenci En Büyük Ders İnsanın Kendi Hayatıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement