Demirci'de Vişne Hasadı Başladı - Son Dakika
Güncel

Demirci'de Vişne Hasadı Başladı

Demirci\'de Vişne Hasadı Başladı

Manisa'nın Demirci ilçesindeki üreticiler, yaylalardaki bahçelerde vişne hasadına başladı. İlçe merkezi ve çevresindeki kırsal mahallelerdeki hasat, ağustosa kadar sürecek. Yağışlar ürünlerde kısmi zarara neden olsa da bu sezon yaklaşık 200 ton vişne rekoltesi bekleniyor. Çiftçiler, topladıkları vişneleri tüccarlara satıyor. Vişnelerin bir kısmı iç piyasaya, bir kısmı ise dış piyasaya gönderiliyor.

13.07.2023 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesinde üreticiler, yaylalardaki bahçelerde vişne hasadına başladı.

İlçe merkezinin yanı sıra Kışlak, Kuzeyir, İmceler gibi 20'ye yakın kırsal mahalledeki vişne hasadı, ağustosa kadar devam edecek. Çiftçiler sabahın erken saatlerinde geldikleri bahçelerinden topladıkları vişneleri tüccarlara satıyor.

Yörede haziranda etkili olan sağanak, ürünlerde kısmi zarar oluştururken, ilçede genelinde bu sezon yaklaşık 200 ton vişne rekoltesi bekleniyor.

Çiftçi Ümmet Akkaya, AA muhabirine, kirazın ardından vişne hasadına başladıklarını söyledi.

Yağışların kaliteyi bir miktar düşürdüğüne dikkati çeken Akkaya, "5 dönüm arazimde 100 vişne ağacım var. Kirazlarımı kilogramı 70 liradan sattım. Vişneyi dış ihracat ve 'suluk' olarak kasalarda ayırıyoruz. Meyve suyuna gidecek olanı 10 liradan, iç ve dış piyasaya gidecek olanı da 25 liradan satıyorum." dedi.

Arif Çimen de bölgenin, rakımı ve iklimi nedeniyle vişne ve kiraz üretim merkezi haline geldiğine dikkati çekerek, "Kiraz hasadı 10 gün önce bitti. Kuzeyir mahallemizde çiftçilerimizin topladığı günlük 10 ton vişne gönderiliyor. Çiftçimiz fiyattan memnun." diye konuştu.

Tüccar Oktay Demirel de kaliteden memnun olduklarını dile getirdi.

Ürünü İstanbul başta olmak üzere büyük kentlere gönderdiklerini vurgulayan Demirel, "25 liradan alımı gerçekleştiriyoruz. Ağustosa kadar buradaki çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirci'de Vişne Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement